50 de contracte de ucenicie, repartizate către AJOFM Vâlcea în cadrul unui proiect pentru regiunile mai puțin dezvoltate


Prin intermediul unui comunicat de presă, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă a anunțat că va sprijini financiar angajatorii care încadrează, prin programe de ucenicie sau stagii de practică, șomeri în vârstă de peste 25 de ani, înregistrați în evidențele Serviciului Public de Ocupare (SPO). Proiectul se numește «Ucenicie și stagii pentru șomerii non-NEET din Regiunile mai puțin dezvoltate», iar perioada de implementare a acestuia a fost prelungită cu 15 luni, respectiv până la data de 28 februarie 2022.

Impactul proiectului în județul nostru

La rândul ei, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Vâlcea a anunțat că i-au fost repartizate 50 contractele de ucenicie. 22 dintre aceste contracte sunt pentru persoane de etnie romă, iar trei pentru stagiari.
„Convențiile pentru contractele de ucenicie este necesar să fie încheiate pe 1 an de zile, pentru nivelul 2 de calificare,  până la data de 28 februarie 2021 astfel încât activitățile să fie finalizate până la 28 februarie 2022. Angajatorii care desfășoară programe de ucenicie sau stagii de practică vor beneficia de un sprijin financiar în valoare de 2.250 lei/lună pentru fiecare ucenic/stagiar pe toată durata contractului de ucenicie/stagiu încheiat, cu conditia menținerii raporturilor de muncă ale acestor categorii de persoane pe perioada contractului de stagiu/ucenicie. Persoanele interesate pot accesa site-ul atât site-ul www.anofm.ro, secțiunea Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Vâlcea/ Comunicate de presă, cât și pagina de Facebook a institutiei, denumită «Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Vâlcea». Menționăm că acestea sunt actualizate permanent cu informații despre proiect și despre fiecare măsură activă derulată prin intermediul acestuia. Persoanele interesate pot obține informații și prin adresare directă către agențiile județene pentru ocuparea forței de muncă”, au informat reprezentanții Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Vâlcea.
Sursă foto: Arhivă