5 motive să cumperi un boiler cu pompă de căldură


Un boiler cu pompă de căldură este un aparat de încălzire a apei care utilizează tehnologia unei pompe de căldură pentru a furniza apă caldă pentru uz casnic sau industrial. Acest tip de boiler se diferențiază de boilerele tradiționale care folosesc rezistențe electrice sau ardere de gaz pentru a încălzi apa.

Cum funcționează un boiler cu pompă de căldură?

Principiul de funcționare al unui boiler cu pompă de căldură constă în preluarea căldurii din mediul înconjurător, cum ar fi aerul sau apa, și transferarea acestei călduri în apa din rezervorul boilerului. Acest proces este realizat printr-un ciclu termodinamic care implică compresoare, evaporatoare și condensatoare. Pe scurt, pompa de căldură extrage căldura dintr-o sursă și o transferă în apa care urmează să fie încălzită.

5 motive să alegi un boiler cu pompă de căldură

  • Economie de energie: Boilerele cu pompă de căldură utilizează tehnologia eficientă pentru a prelua căldura din mediul înconjurător, cum ar fi aerul sau apa, și o transferă în apă pentru încălzire. Acest proces este mult mai eficient din punct de vedere energetic decât generarea directă de căldură electrică sau pe gaz, ceea ce duce la economii semnificative la factura de energie.
  • Impact redus asupra mediului: Utilizarea unei pompe de căldură pentru încălzirea apei reduce emisiile de carbon, contribuind astfel la protejarea mediului înconjurător. Aceste boilere sunt considerate mai ecologice și sustenabile în comparație cu cele care utilizează surse de energie mai tradiționale.
  • Confort și flexibilitate: Boilerele cu pompă de căldură pot furniza apă caldă în mod continuu și pot ajusta eficient temperatura apei în funcție de nevoile utilizatorului. Acestea pot oferi atât apă caldă rapidă, prin activarea funcției „Boost”, cât și o încălzire mai lentă și mai eficientă, fiind astfel potrivite pentru diferite situații și preferințe.
  • Durabilitate și fiabilitate: Majoritatea boilerele cu pompă de căldură sunt construite pentru a rezista în timp și necesită mai puțină întreținere în comparație cu alte tipuri de boilere. Acestea au o durată de viață mai lungă și sunt mai puțin predispuse la defecte, ceea ce înseamnă costuri mai mici pe termen lung pentru proprietari.
  • Subvenții și incentive guvernamentale: În multe țări, guvernele oferă subvenții și incentive pentru achiziționarea și instalarea boilerelelor cu pompă de căldură, pentru a încuraja trecerea la tehnologii mai eficiente din punct de vedere energetic. Alegând un astfel de boiler, puteți beneficia de astfel de programe și reduce costurile inițiale de achiziție.

 

Ce boiler cu pompă de căldură alegi ? 

Boilerul cu pompă de căldură Ariston Lydos Hybrid WiFi de 80 de litri reprezintă o investiție potrivită pentru economie, confort și simplitate în utilizare. Acest model se distinge prin tehnologia hibridă, care combină două surse de energie: electricitatea și încălzirea aer-apă, oferind astfel multiple beneficii.

Economie 

Ariston Lydos Hybrid WiFi de 80 litri poate reduce consumul de energie cu până la 50% în comparație cu boilerele electrice tradiționale. Tehnologia hibridă permite schimbarea între electricitate și sursa alternativă de încălzire a apei, adaptându-se obiceiurilor de consum ale familiei și eficientizând astfel consumul electric.

Confortul apei calde menajere

Funcția I-Memory învață obiceiurile de consum ale familiei și ajustează sursa de încălzire pentru a furniza apă caldă potrivită necesităților. Funcția „Boost” activează ambele surse de încălzire pentru prepararea rapidă a apei, în timp ce funcția „shower ready” oferă un volum confortabil de apă caldă pentru dușuri rapide.

Consum redus grație i- Memory

i-Memory este motorul din spatele performanței Lydos Hybrid, adaptându-se automat obiceiurilor de consum și gestionând eficient tehnologia hibridă. Acest lucru aduce economii semnificative atât în ceea ce privește consumul de energie electrică, cât și timpul necesar pentru încălzirea apei calde.

Montare simplă

Montarea și utilizarea acestui boiler sunt simple, iar dimensiunile compacte permit integrarea facilă în spațiul casei. Display-ul LCD ușor de utilizat și conectivitatea WiFi facilitează monitorizarea și utilizarea acestuia.

Boilerul Ariston Lydos Hybrid WiFi 80 de litri este conectat la internet și poate fi controlat prin aplicația Aqua Ariston Net. Această aplicație oferă notificări despre starea și temperatura apei, permițându-vă să programați și să monitorizați consumul direct de pe telefonul mobil.

Pe scurt,  Ariston Lydos Hybrid WiFi de 80 de litri reprezintă o opțiune excelentă pentru cei care doresc să economisească energie, să se bucure de confort și să beneficieze de un sistem simplu de utilizare. Acest boiler oferă eficiență, durabilitate și control convenabil, îndeplinind standardele ridicate ale producătorului Ariston.