47% din elevii vâlceni, «admiși» după simularea pentru BAC


Vineri, 30 martie, s-au comunicat elevilor din clasele a XI-a și a XII-a rezultatele obţinute la Simularea examenului de Bacalaureat 2018.
Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea a finalizat încărcarea rezultatelor în aplicația SIIIR și ne-a comunicat următoarele date: s-au prezentat la Limba română 2.689 elevi, la matematică 2.606 elevi – de clasa a XI-a, dintr-un total de 2.881 elevi de clasa a XI-a cursuri de zi și un număr de 2.672 elevi de clasa a XII-a la Limba română, 2.631 elevi la proba a doua și 2.567 elevi la proba la alegere a profilului și specializării, iar 2.468 elevi au participat la toate probele de concurs, dintr-un total de 2.880 elevi de clasa a XII-a cursuri de zi. Pentru absolvenții clasei terminale, procentul de reușită al celor care au obținut cel puțin media 6 este de 47,41%.
Precizăm că notele obţinute nu se contestă şi nu se trec în catalog. În situaţiile excep­ţionale în care sunt elevi care doresc consemnarea notelor în catalog, aceştia vor depune o cerere scrisă în acest sens. Felicitări elevei Maria Irina Drăghici, de la CN „Alexandru Lahovari” din Râmnicu Vâlcea, care a obținut media 10!