45 de ani de la înființarea Casei de Cultură Călimănești


• evenimentul a coincis cu aniversarea a 45 de ani de la înființarea Centrului Județean pentru Creație și Conservarea Tradițiilor Culturale și lansarea cărții „Cultura tradițională din Vâlcea – 1968-2013, o istorie concentrată și ilustrată”

Ieri, la Călimănești, la Biblioteca „A.E. Baconski”, dublă sărbătoare. Au fost marcați 45 de ani de la înființarea Casei de Cultură din Călimănești și tot 45 de ani de când există Centrul Județean pentru Creație și Conservarea Tradițiilor Culturale. Au participat la eveniment: primarul orașului Călimănești, Florinel Constantinescu, Elena Stoica – directorul CJCCTC Vâlcea, Gheorghe Deaconu, oameni de cultură, istorici ai zonei. „Sunt 45 de ani de la înființarea Casei de Cultură din Călimănești și 45 de ani de existență a Casei de Creație Populară Județeană. Odată cu ei ne-am înființat și noi. Noi ne numim, în continuare, Casa de Cultură Călimănești, în timp ce ei poartă denumirea de Centrul Județean pentru Creație și Conservarea Tradițiilor Culturale. Pentru o zi, în sală, găsim oameni ce desfășoară o activitate deosebită. În situația de față, când sediul Casei de Cultură nu e tocmai propice desfășurării evenimentului, facem activitatea la bibliotecă. Până-n 1989, știm cu toții că activitățile culturale se desfășurau pe plan larg, dând posibilitatea unor vaste manifestări, cu oameni talentați. Călimănești n-a dus niciodată lipsă de talent, fie pe plan sportiv, fie cultural. Datoria mea e să revigorez activitățile culturale. Am început cu sportul și, recunosc, e mai ușor. Activitățile culturale presupun mult efort, dar vom reuși tot ce ne-am propus prin insistențe”, a declarat Florinel Constantinescu, primarul orașului Călimănești.

Elena Stoica, director CJCCTC Vâlcea, alături de Gheorghe Deaconu, au lansat cartea „Cultura tradițională din Vâlcea – 1968 – 2013, o istorie concentrată și ilustrată”. Șefa culturii vâlcene a vorbit despre implicarea edilului Constantinescu în derularea activităților culturale și despre trecutul și prezentul instituției în fruntea căreia se află.