4.000 DE FIRME VOR BENEFICIA de subvenție pentru carburanți


Coaliția de guvernare a stabilit să implementeze măsuri ferme de sprijin pentru firmele care activează în domeniul transporturilor și distribuției. A fost aprobat un pachet de măsuri cu valoarea de 300 de milioane de lei, bani care vor ajunge inclusiv la firmele de transport persoane. Autoritățile estimează că peste 4.000 de firme vor putea face dovada că au fost afectate de condițiile economice actuale dificile și, astfel, se vor încadra pentru a primi fondurile alocate de la Guvernul României.
Mai multe informații pe marginea acestui subiect de mare actualitate pentru mediul de business ne-au fost prezentate de către Laurențiu Cazan, deputat liberal de Vâlcea.
„PNL rămâne un partener onest pentru mediul de afaceri și pentru toți cei care muncesc în economia reală a României. Pentru susţinerea transportatorilor şi distribuitorilor punem în aplicare o schemă de sprijin de 300 de milioane de lei. Acești bani vor fi direcţionați firmelor de transport rutier de mărfuri, de persoane şi pentru companiile de distribuţie. Pentru companiile de transport şi distribuţie, afectate de creşterea preţurilor la combustibili, punem în aplicare un mecanism de sprijin, prin care vom acorda o subvenţie de 0,50 lei/litrul de carburant. Beneficiari vor fi aproximativ 4.000 de firme”, a declarat reprezentantul județului nostru în Parlamentul României.