19 râmniceni intră în CLUBUL LONGEVIVILOR


Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice, ce se sărbătoreşte în prima zi a lunii octombrie, va fi marcată de către Primăria Râmnicu Vâlcea prin premierea a 19 nonagenari cu prilejul intrării acestora în Clubul Longevivilor. Aniversaţii vor primi la domiciliile lor şi cu respectarea restricţiilor curente câte o diplomă şi tichete sociale cu valori de 500 de lei (pentru vârste cuprinse între 90 şi 94 de ani) sau de 700 de lei (pentru vârste cuprinse între 95 şi 99 de ani). De la debutul acţiunii, în anul 2012, şi până în prezent, aproape 700 de râmniceni cu vârsta de peste 90 de ani, precum şi 19 locuitori ai oraşului care au împlinit 100 de ani au primit semnul de respect din partea administraţiei municipale.
La nivelul Primăriei Râmnicului sunt adoptate o serie de alte măsuri destinate seniorilor comunităţii locale. Astfel, primăria sărbătoreşte cu frecvenţă trimestrială cuplurile de râmniceni care împlinesc 50 de ani de căsnicie. De la debutul acestei acţiuni, în anul 1999, şi până prezent, peste 2.400 de cupluri au fost aniversate în cadru festiv, primind, pe lângă diplome de fidelitate, flori şi tichete sociale cu valoarea (actuală) de 600 de lei. Totodată, pensionarii din municipiu cu vârsta de peste 62 de ani beneficiază de gratuitate şi număr nelimitat de curse pe mijloacele de transport ale ETA SA. În acelaşi timp, printr-o decizie a Consiliului Local, toţi pensionarii din Râmnicu Vâlcea beneficiază, din anul 2017, de intrare gratuită la Ştrandul Ostroveni (în zilele de luni – joi), în sezonul estival 2021 contabilizându-se peste 25.000 de intrări ale persoanelor vârstnice în baza de agrement din administrarea Municipiului.

Cluburile pensionarilor sunt închise în prezent

Administraţia locală a Râmnicului are în administrare şi Căminul pentru Persoane Vârstnice din Ostroveni, una dintre cele mai moderne şi elegante astfel de instituţii din ţară. Aici sunt găzduiți în prezent 62 de seniori.
În gestionarea municipalităţii funcţionează cinci cluburi ale pensionarilor – două în cartierul Ostroveni şi câte unul în cartierele Petrişor, Nord şi Traian. În prezent, din cauza restricţiilor cauzate de pandemia de Coronavirus, activitatea acestor cluburi este suspendată. Totuși, în perioada în care au funcționat, acestea au reprezentat pentru persoanele vârstnice adevărate centre de socializare, în care s-au putut întâlni, au sărbătorit zile aniversare sau au practicat diverse jocuri.
Cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice, primarul Mircia Gutău urează seniorilor din municipiul Râmnicu Vâlcea să se bucure de ani mulţi cu sănătate, să fie feriţi de griji şi să aibă parte de toată dragostea şi respectul celor dragi!
Material realizat cu sprijinul Biroului de Presă al Primăriei Râmnicu Vâlcea