16 CENTRE DE VACCINARE sunt disponibile în Vâlcea pentru persoanele care se încadrează în etapa a III-a


Așa cum se cunoaște, începând din data de 23 martie 2021, la nivelul județului Vâlcea, a fost demarată și etapa a III-a de vaccinare. Etapă la care, între noi fie vorba, vâlcenii tineri și de vârste mijlocii (fără afecțiuni și fără funcții «speciale») nu prea s-au îngrămădit! Momentan, în Vâlcea, pentru persoanele care se încadrează în etapa a III-a sunt operaționale 16 centre comunitare la nivelul întregului județ, după cum urmează:
• șase centre în municipiul Râmnicu Vâlcea (sala de sport a Liceului Tehnologic Forestier, sala de Sport a Școlii Gimnaziale „Anton Pann” – două centre, sala de sport a Școlii Gimnaziale nr. 10, sala de sport a Școlii Gimnaziale nr. 5 – centru de vaccinare cu vaccin AstraZeneca si sala de sport a Liceului Sanitar „Antim Ivireanul” – centru de vaccinare cu vaccin AstraZeneca);
• un centru în municipiul Drăgășani (sala de sport a Liceului Tehnologic Brătianu);
• un centru în orașul Băbeni (sala de sport a Liceului „George Țărnea” – centru de vaccinare cu vaccin AstraZeneca);
• un centru în orașul Bălcești (sala de sport situată pe strada 1 Decembrie nr. 39);
• un centru în orașul Brezoi (în cadrul Spitalului Orășenesc Brezoi);
• un centru în orașul Horezu (sala de sport a Liceului „Constantin Brâncoveanu”);
• un centru în orașul Berbești (în cadrul Liceului „Preda Buzescu”);
• două centre în orașul Călimănești (în cadrul campusului școlar / Liceul Tehnologic Călimănești – primul fiind centru de vaccinare cu vaccin AstraZeneca, iar cel de-al doilea cu vaccin Pfizer BioNTech);
• două centre în comuna Budești, satul Ruda (în cadrul Căminului cultural – un centru de vaccinare cu vaccin AstraZeneca si un centru de vaccinare cu vaccin Pfizer BioNTech).

În Vâlcea funcționează și trei echipe mobile

„În cadrul centrelor de vaccinare deschise până în prezent sunt și trei echipe mobile. Acestea vaccinează persoanele din centrele rezidențiale publice și private, precum și persoanele cu dizabilități (imobilizate) care au solicitat vaccinarea. Menționăm că vaccinarea este gratuită și voluntară”, au transmis reprezentanții Instituției Prefectului – Județul Vâlcea prin intermediul unui comunicat de presă.
Material realizat cu sprijinul Prefecturii Vâlcea