112 CANDIDAȚI pentru cele 21 locurile scoase la concurs de Casa de Pensii Vâlcea


După cum vă anunțam anterior, Guvernul a aprobat suplimentarea personalului din casele teritoriale de pensii pentru a acoperi deficitul de angajați care să participe la procesul de evaluare a celor aproximativ cinci milioane de pensii din sistemul public aflate în plată. Procesul de evaluare va sta la baza recalculării ulterioare a pensiilor, după o nouă formulă care să înlăture inechitățile din prezent, astfel încât, pentru contribuții egale, pensiile să fie egale indiferent de gen sau de data ieșirii la pensie.
OUG stabilește, la nivel național, selectarea prin concurs a 1.000 de persoane, 800 cu studii superioare și 200 cu studii liceale, care vor desfășura activitatea în baza unor contracte individuale de muncă încheiate pe perioadă determinată, până la 31 decembrie 2022. Datele din prezent arată că un funcționar dintr-un compartiment de specialitate din casele teritoriale de pensii prestează deja servicii în folosul unui număr de aproximativ 1.800 de pensionari.
În aceste condiții, numărul necesar de personal în structurile CNPP este estimat la 5.500 de angajați, față de 3.480 câți există în prezent, din care doar 3.186 au atribuții de stabilire și plată a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de acte normative cu caracter special gestionate de CNPP, precum și de evidență a asiguraților și activitățile conexe.
La nivelul județului nostru, conducerea CJP Vâlcea anunță că au fost depuse nu mai puțin 112 dosare pentru cele 21 de posturi scoase la concurs: 16 pentru persoane cu studii superioare, cinci pentru studii medii. Pentru posturile cu studii superioare, s-au înscris 94 de candidați, restul de 18 dosare fiind pentru locuri cu studii medii. Examenul se desfășoară luni, 6 septembrie 2021, ora 10.00.