Ziua Internațională a Cărții pentru Copii


În fiecare an, la data de 2 aprilie, se sărbătorește Ziua Internațională a Cărții pentru Copii. Decizia a fost adoptată de către Consiliului Internaţional al Cărţilor pentru Tineri și datează din anul 1967. La această dată se sărbătorește și aniversarea scriitorului Hans Christian Andersen.
Copiii pot sărbători această zi alături de personaje de basm, prin intermediul poveștilor citite de către adulți sau a paginilor colorate „citite” de către ei însiși. De asemenea, ei pot să-și manifeste dragostea față de poveștile copilăriei prin realizarea de desene/activități practice care ilustrează personaje din lecturile audiate.
Grădinița cu Program Prelungit „Dumbrava Minunată”, structură a Școlii Gimnaziale Nr. 4 Râmnicu Vâlcea, a ales să sărbătorească acest eveniment alături de edilul orașului, primarul Mircia Gutău, printr-un moment de lectură.
Cu această ocazie, preșcolarilor le-a fost lecturată povestea „Mica sirenă” de către invitatul special primarul Mircia Gutău, căruia îi mulțumim că ne-a onorat cu prezența sa. Preșcolarii au avut parte de o experiență educațională inedită la care au participat cu bucurie.
„Lectura este o formă a fericirii. Ultima la care vom renunţa.” – Fernando Savater.
Profesori învățământ preșcolar: Ispir Iuliana-Florentina, Vlad Alexandra-Anamaria, Florică Emilia, Georgescu Simona, Constantinescu Filofteia, Neghină Melania, Ciochină Daniela, Tudose Ramona, Enăchioiu-Vlad Simona, Olteanu Iuliana, Ciufu Nicoleta, Ciucă Nicolina, Georgescu Alina, Irimescu Iulia, Lung Ana și Tudor Loredana.