Zeci de polițiști vâlceni au menținut liniștea și ordinea în zilele de Crăciun


• cu efective sporite, aceștia se vor afla la datorie și în perioada Anului Nou

Conform unei informații oficiale venite dinspre Inspectoratul Județean de Poliție Vâlcea, în ziua de Crăciun, 140 de oameni ai legii au fost la datorie pentru ca întreaga comunitate să petreacă în condiţii de linişte şi siguranţă. Poliţiştii vâlceni au intervenit la 72 de solicitări primite din partea cetăţenilor, au aplicat peste 35 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 9.000 de lei şi au constatat nouă infracţiuni. De Crăciun, nu s-au înregistrat evenimente cu impact asupra siguranţei publice, iar cetăţenii s-au bucurat în linişte de Sărbătoarea Naşterii Domnului.
La data de 25 decembrie, ca în fiecare zi a anului, Poliţia Română a fost la datorie pentru prevenirea faptelor antisociale şi protejarea drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti. Măsurile adoptate de Poliţia Română şi efortul poliţiştilor  vâlceni şi-au atins scopul – în ziua de Crăciun, nu s-au înregistrat evenimente deosebite sau cu impact în planul ordinii şi siguranţei publice, iar cetăţenii s-au bucurat în linişte de Sărbătoarea Naşterii Domnului.
Din totalul polițiștilor 44 au fost polițiști ai structurilor de rutieră, 140 ordine publică, iar restul de la celelalte structuri: investigații criminale, incestigarea criminalității economice, poliția transporturi, luptători de la acțiuni speciale, arme explozivi și substanțe periculoase. În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au constatat nouă infracţiuni, dintre care trei de natură judiciară, trei la regimul circulaţiei rutiere şi trei de alte genuri. Din totalul infracţiunilor, trei au fost constatate în flagrant delict.
Pentru abaterile de la normele contravenţionale, poliţiştii au aplicat 35 de sancţiuni, în valoare de 9.064 de lei. Astfel, poliţiştii au intervenit şi au aplicat 13 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991, au aplicat 20 pentru nerespectarea OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice. De asemenea, pentru neregulile constatate în trafic poliţiştii au aplicat 20 de sancţiuni contravenţionale, dintre acestea nouă fiind pentru depăşirea limitelor legale de viteză şi patru pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, cu o îmbibaţie mai mică decât cea de la care fapta este considerată infracţiune.
Totodată, poliţiştii au retras un certificat de înmatriculare şi au reţinut cinci permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, patru pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi restul fiind pentru alte abateri. Poliţiştii aflaţi în misiuni au intervenit la aproape 72 de solicitări ale cetăţenilor, apeluri prin serviciul de urgenţă 112. Polițiștii vâlceni vor fi în continuare la datorie, pregătiţi să intervină atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale şi să acţioneze pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente ce pot afecta liniştea cetăţenilor. În condițiile avertizărilor de viscol și ninsori emise de Administrația Națională de Meteorologie, la care se adaugă dificultăţile generate de micşorarea perioadei diurne, poliţiştii rutieri recomandă prudenţă tuturor participanţilor la traficul rutier. Având în vedere că în aceste zile, mulți români sunt în vacanță și călătoresc foarte mult, principala prioritate a efectivelor Inspectoratului de Poliției Județean Vâlcea pentru următoarele zile este asigurarea unei circulații fluente și evitarea blocajelor, pe principalele artere rutiere – drumuri naționale și drumuri județene.
material realizat cu sprijinul IPJ Vâlcea

Posting....