Victorie de vis cu Norvegia. Dumanska, cea mai bună jucătoare


În urmă cu puțin timp, în ultimul meci din Grupa D a Campionatului European din Franța, România și Norvegia s-au întâlnit într-unul dintre cele mai interesante jocuri din această fază a turneului final. Tricolorele au evoluat extraordinar și au învins Norvegia la un turneu final pentru prima dată după 18 ani. România s-a impus la opt goluri diferență (scor final 31-23), după ce, la pauză, avea un avantaj de șase goluri (scor 18-12). Cele mai bune marcatoare ale echipei noastre au fost Cristina Neagu, Eliza Buceshi, Melinda Geiger și Crina Pintea.
La finalul partidei, organizatorii au nominalizat-o pe Yuliya Dumanska drept cea mai bună jucătoare a meciului, Portărița de la SCM Râmnicu Vâlcea a meritat acest premiu individual, paradele ei făcând într-o măsură semnificativă diferența în jocul din această seară.

România a câștigat Grupa D și pornește cu maxim de puncte în grupa principală

După acest succes de povestit nepoților, România și-a adjudecat primul loc în Grupa D, cu maxim de puncte – șase. Germania a încheiat pe locul secund, cu patru puncte, Norvegia pe trei, cu două puncte, iar ultima clasată, Cehia, fără vreun punct acumulat, a fost eliminată. În faza grupelor principale, România se va duela cu Olanda, Ungaria și Spania.
Duminică, 9 decembrie, de la ora 19.00, tricolorele vor evolua chiar contra vicecampioanei europene de acum doi ani, Olanda. Cele două formații pornesc cu maxim de puncte în faza grupelor principale (patru), o eventuală victorie a României în meciul de duminică asigurând practic calificarea selecționatei pregătite de Ambros Martin în semifinalele întrecerii.