VICEPRIMARUL GHEORGHIU LE-A EXPLICAT RÂMNICENILOR (angajați) cum pot face rost de o zi liberă de la muncă


La jumătatea perioadei destinată autorecenzării, Primăria municipiului face apel către râmniceni să apeleze la această procedură
Doar aproximativ 3.000 de râmniceni au apelat la autorecenzarea asistată în prima lună de la debutul acţiunii ce se desfăşoară în spaţiile puse la dispoziţie în acest scop de Primăria Municipiului pentru Recensământul Populaţiei şi al Locuinţelor. Autorecenzarea asistată reprezintă modalitatea prin care înregistrarea informaţiilor specifice recensământului este efectuată de către persoana însăşi, cu sprijinul unui recenzor.

Unde trebuie să meargă râmnicenii care doresc să se autorecenzeze asistat?

La nivelul Râmnicului, au fost amenajate şapte spaţii pentru autorecenzarea asistată, după cum urmează:
1.Piaţa Nord, str. Matei Basarab nr. 1A (spaţiul administrativ din cadrul rotondei comerciale);
2. Arenele „Traian”, bd. Nicolae Bălcescu nr. 24 (parterul Direcţiei Economico-Financiare);
3. Sediul APAVIL SA, str. Carol I nr. 3-5 (parter);
4. Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Nicolae”, str. Antim Ivireanul nr. 17 (sala de sport);
5. Cinematograful „Geo Saizescu”, bd. Tineretului nr. 2A (foaier);
6. Casieria Ostroveni, str. I. C. Brătianu nr. 6A;
7. Grădiniţa cu program normal Colonie, str. Caporal Hanciu nr. 1 (holul de acces).
În aceste spații amintite, recenzorii se află la dispoziţia cetăţenilor în fiecare zi a săptămânii, între orele 9.00 – 19.00, până în 15 mai 2022. Ulterior acestei date va demara acţiunea de recenzare prin interviu, faţă în faţă, a celor care nu s-au înregistrat până la acel moment.

Viceprimarul s-a autorecenzat asistat la Arenele „Traian”

La începutul acestei săptămâni, viceprimarul Andrei Gheorghiu s-a autorecenzat în spaţiul din cadrul Direcţiei Economico-Financiare situat de la Arenele „Traian”. La finalul procedurii, care a durat aproximativ 20 de minute, reprezentantul municipalităţii au lansat un apel către toţi locuitorii municipiului să folosească această modalitate de înregistrare asistată sau să se autorecenzeze on-line pe site-ul www.recensamantromania.ro, din confortul locuinţei proprii (pot folosi tabletă, telefon mobil smart sau calculator cu acces la internet). De reţinut este și faptul că salariaţii care fac autorecenzarea (fie direct, fie într-un punct de autorecenzare asistată) în această perioadă beneficiază de o zi liberă în baza dovezii de autorecenzare ce se eliberează on-line în termen de şapte zile de la validarea procedurii.
• Material realizat cu sprijinul Biroului de presă al Primăriei Râmnicu Vâlcea