Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European se implică pentru promovarea unei biserici de lemn din Vâlcea


Biserica de lemn din satul Urși (comuna Popești) este înscrisă în competiția pentru Premiul European pentru Patrimoniu Europa Nostra 2021, alături de alte obiective culturale interesante (dar mai puțin cunoscute de pe teritoriul Uniunii Europene). Orice persoană care dispune de conexiune la internet poate vota proiectul favorit doar dacă își alocă timpul necesare pentru câteva clipuri. Pentru promovarea bisericii de lemn din satul Urși s-a implicat chiar vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, social-democratul Victor Negrescu.
Iată care a fost mesajul lui Victor Negrescu pentru români și în special pentru vâlceni:
„Haideți să susținem România, votând Biserica de lemn din satul Urși pentru Premiul European pentru Patrimoniu Europa Nostra 2021! Am discutat cu doamna primar Aurora Măgura și sunt bucuros să susțin în calitate de vicepreședinte al Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European localitatea în acest demers. Îl felicit pe președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, pentru tot ce face pentru a dezvolta și a face cunoscut județul Vâlcea în plan european. Puteți să votați această propunere până pe 5 septembrie aici: https://vote.europanostra.org/.