Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

29 noiembrie 2020

Vești importante din agricultură: SPRIJIN pentru sectorul de lactate


Într-o recentă ședință a Executivului de la Palatul Victoria, cea organizată în data de 24 septembrie 2020, a fost adoptată Hotărârea privind stabilirea valorii ajutorului financiar în avans pentru depozitarea privată a untului, laptelui praf degresat și a anumitor brânzeturi. Prin această Hotărâre se acordă un sprijin financiar pentru depozitarea privată a untului, laptelui praf degresat și a anumitor brânzeturi, pentru cererile depuse la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, în perioada 7 mai – 30 iunie 2020. Scopul schemei este acela de a susține prețurile la un nivel rezonabil pe piață pentru produsele agroalimentare vizate.
Măsura la care facem referire este finanțată integral de la bugetul Uniunii Europene prin Fondul European de Garantare Agricolă şi susținută inițial prin bugetul național din sumele alocate Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pe anul 2020.

Cum vor fi repartizate fondurile disponibile?

Valoarea totală a ajutorului financiar este de 64.719,97 lei și este repartizată după cum urmează:
• 47.018,96 lei pentru depozitarea privată a unei cantități de 178,16 tone brânzeturi;
• 15.866,86 lei pentru depozitarea privată a unei cantități de 37,51 tone unt;
• 1.834,15 lei pentru depozitarea privată a unei cantități de 22,5 tone lapte praf degresat.
Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură este autoritatea competentă pentru implementarea ajutorului financiar, ajutor care urmează să fie plătit în termen de maxim trei luni de la încheierea perioadei contractuale de depozitare.

Etichete: , ,

Poți comenta aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Actualitate