Vești bune pentru fermieri de la Direcția Agricolă: Încă o șansă la subvenția de tomate!


• 57 de dosare pentru noul minimis la roșii au fost înregistrate deja la Direcția Agricolă Vâlcea
MADR anunță că producătorii de legume mai au, până la data de 15 iunie, timp să se înscrie în programul „Tomate românești”, dată împinsă din cauza capriciilor vremii. În plus, Ministerul a realizat deja proiectul unui alt text de lege prin care producătorii agricoli vor putea beneficia de cei 3.000 de euro pentru o mie de metri pătrați cultivați cu tomate.
Termenul inițial pentru depunerea documentației la subvențiile vizând cultivarea roșiilor în solarii era 31 mai. Însă, în urma înregistrării solicitărilor pentru prelungirea termenului din cauza valului de temperaturi scăzute înregistrate pe arii extinse din țară în ultimele luni, fapt care a îngreunat valorificarea tomatelor de către unii mici fermieri în termenul necesar, obținerii subvenției i s-a oferit o prelungire de două săptămâni.

Mai multe informații despre programul „Tomate românești”

După cum vă informam și în edițiile anterioare, primele roșii din Vâlcea au ieșit deja pe piață. Pentru cei interesați de accesarea banilor guvernamentali, le reamintim condițiile: să dețină o suprafață cultivată cu tomate în spatii protejate de minimum 1000 mp, marcată la loc vizibil cu o placă indicator inscripționată „Program susținere tomate, 2017” și să menționeze numărul cererii depuse pentru obținerea finanțării; să obțină o producție de minim 2 kg de tomate/mp și să valorifice o cantitate de tomate de minimum 2.000 kg dovedită cu documente justificative, de pe suprafața de teren menționată; să fie înregistrați în evidențele Registrului agricol deschis la primăriile în a căror rază administrativ-teritorială se află suprafețele cultivate cu tomate în sere și solarii; să valorifice producția în perioadele ianuarie-mai inclusiv, și noiembrie – 20 decembrie, inclusiv.
De amintit și faptul că valoarea sprijinului financiar acordat beneficiarilor este de 13.481,4 lei/beneficiar/an, sumă ce reprezintă contravaloarea în lei a 3.000 euro/beneficiar/an, pentru o suprafață de 1.000 de metri pătrați. Important de precizat că programul se desfășoară pe o perioadă de opt ani.