Veste bună pentru Vâlcea: ÎNCEP LUCRĂRILE la Secțiunea 2 Boița – Cornetu a autostrăzii Sibiu-Pitești


Pe 23 martie 2022, la sediul Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu și membrii echipei sale au primit vizita reprezentanţilor asocierii de firme care a câştigat licitaţia pentru realizarea lucrărilor de proiectare și execuție a unui lot din autostrada Sibiu-Pitești, Secțiunea 2 Boița – Cornetu.
Această primă întâlnire dintre reprezentanții Consiliului Județean Vâlcea și cei ai consorțiului de firme care a câștigat licitația privind realizarea autostrăzii din nordul județului nostru s-a desfășurat în contextul în care a fost emis ordinul de începere a lucrărilor. Acestea au o durată de 18 luni pentru proiectare și de 50 de luni pentru execuție. Întâlnirea a avut ca scop și informarea autorităților locale cu privire la următorii pași pe care constructorul îi va derula pentru realizarea documentațiilor tehnice.

Constantin Rădulescu: „Cu toții ne dorim să înceapă cât mai repede această lucrare deosebit de complexă”

„Alături de mine au fost prezenți prefectul Mihai Oprea, subprefectul Florentina Călin, precum și colegi din aparatul de specialitate al CJ. Autostrada Sibiu-Pitești este o investiție deosebit de importantă pentru dezvoltarea economică a județului Vâlcea, dar și pentru locuitorii județului care vor beneficia de acest drum de mare viteză. În calitate de președinte al CJ Vâlcea, i-am asigurat pe oaspeții noștri că suntem deschiși și operativi când este vorba despre investițiile realizate pentru binele județului Vâlcea și că, în condițiile legii, le vom sta la dispoziție atunci când vor avea nevoie de sprijinul nostru. Cu toții ne dorim să înceapă cât mai repede această lucrare deosebit de complexă, care presupune realizarea a 31,33 km de drum cu două benzi pe sens, a șapte tuneluri și a 49 de viaducte și poduri”, a declarat Constantin Rădulescu pe marginea acestui subiect.