Vasilache, primul loc în toate sondajele


• este rezultatul activităţii depusă ca „vice” din 2008 şi primar din 2012

Toate sondajele făcute îl dau ca şi câștigător al alegerilor din 5 iunie pe actualul edil al oraşului Băile Olăneşti, Sorin Vasilache.
„Chiar şi-n urmă cu o lună, un sondaj, şi nu este al PSD-ului, mă poziţiona pe primul loc. Cred că este rezultatul activităţii mele ca viceprimar din 2008 şi primar din 2012. Am finalizat multe proiecte şi mulţumesc tuturor cetăţenilor care au încredere în mine”, a precizat primarul Sorin Vasilache.

„În iunie 2014, am gestionat cea mai grea situaţie”

Nu a fost deloc uşor să se ajungă aici, deoarece alesul local a trecut prin multe momente grele, mai ales în urma inundaţiilor din 2014.
„Eu, personal, m-am confrun­tat cu multe situaţii dificile. Mă refer la începuturile proiectelor, proce­dura de achiziţie, demararea in­ves­ti­ţiei, asigurarea cofinanţării, ac­tele fără nicio greşeală, dar şi cu calamităţile… Pe 29 iunie 2014, am gestionat cea mai grea situaţie. Ţin minte că la ora 13.30, după ce fu­se­se frumos, însorit, a venit o ploa­ie torenţială care a durat 30 de minute. Au năvălit toţi torenţii în cen­trul staţiunii; am văzut maşini luate de torenţi, cum centrul ora­şu­lui era inundat un metru de ape, par­cul era inundat…Am avut pro­iecte de reabilitare a infrastructurii, în Epureşti, Libertăţii, Aleea Mun­citorilor. Am executat lucrări de consolidare pe strada Forestierilor. Pot spune că am asigurat o captare rezonabilă”.

SF de 100 miliarde lei vechi pentru DJ 656

Vasilache a făcut curăţenie, cum s-ar spune, dar lucrurile nu s-au oprit aici. Marea problemă a rămas DJ 656 Olăneşti – Tisa – Comanca.
„Drumul a fost distrus în cinci locuri, pe porţiuni între 80 şi 100 m, cu adâncituri foarte mari. Am întocmit Studiu de Fezabilitate, prin CJ, ei fiind proprietarii căii de acces, studiu a cărui valoare a fost 100 de miliarde lei vechi. Au fost făcute memorii către Guvern, dar nimic. N-am stat să aştept. Primă­ria şi constructorii din zonă, res­pectiv cei ce se ocupă de exploa­ta­rea masei lemnoase, au realizat o lucrare provizorie. Am salvat 50 de familii din Tisa, alte 30 din Gur­gu­iata, oferindu-le condiţiile optime să ajungă acasă. La fel, pot circula cei de la ISU, cei de la Ambulanţă. Totuşi, ar fi nevoie de o lucrare trainică. Guvernul, ministerele de resort trebuie să înţeleagă că trebuie făcut ceva în acest sens”, a declarat edilul Sorin Vasilache.
Sorin Vasilache consideră că un motiv pentru neimplicarea Gu­vernului în problemă o reprezintă culoarea politică, faptul că el, edi­lul, este social-democrat. To­tuşi, pri­marul are de gând să se mobilizeze şi poate lucrurile se vor schimba după 5 iunie.