Vâlcenii pot sta liniștiți: ISU a desfășurat permanent acțiuni de informare și instruire


Prin intermediul unui comunicat de presă, reprezentanții Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență anunță că vâlcenii au fost în permanență informați și instruiți cu privire la potențialele pericole și riscuri care pot apărea în rândul populației civile.

Cum s-au desfășurat acțiunile?

„Pentru pregătirea populaţiei au fost organizate: patru instructaje de pregătire trimestrială cu şefii centrelor operative cu activitate temporală/ inspectorii de protecţie civilă/ cadre tehnice cu atribuţii în domeniul apărării împotriva incendiilor de la municipii şi oraşe; patru de pregătiri trimestrială cu şefii SVSU; o convocare de pregătire anuală cu şefii SPSU; o convocare anuală cu şefii centrelor operative cu activitate temporară/inspectorii de protecţie civilă / cadre tehnice încadrate conform OMAI nr. 106/2007 de la municipii şi oraşe; un instructaj de pregătire cu inspectorii de protecţie civilă/cadre tehnice de la instituţii/operatori economici pe semestrul I; două cursuri de pregătire cu durata de 5 zile cu specialişti de prevenire din cadrul SVSU”, se arată într-un comunicat de presă.
Sursa citată mai arată: „Pe parcursul anului 2016, s-au derulat trei campanii naţionale de informare şi sensibilizare: «Vreau să fiu voluntar», «RISC – Siguranţa nu e un joc de noroc!» și «Nu tremur la cutremur». Secretariatul Tehnic Permanent a monitorizat împreună cu specialişti din cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea, zonele care s-au confruntat cu situaţii de urgenţă, la 48 de localităţi. Pentru limitarea efectelor dezastrelor, s-au transmis către localităţile vizate şi membrilor CJSU, 230 de atenţionări, avertizări şi informări hidro – meteorologice. Au fost executate și 24 de antrenamente bilunare de înştiinţare şi alarmare în care au fost implicate toate comitetele locale pentru situaţii de urgenţă şi 10 operatori economici, surse de risc”.