Vâlcea vrea victorie în derby-ul Olteniei


• FC Olt Slatina – CSM Râmnicu Vâlcea, sâmbătă, de la ora 11.00

Cu prilejul etapei a XVIII-a din cadrul Seriei Vest a ligii secunde de fotbal, FC Olt Slatina şi CS Municipal Râmnicu Vâlcea se vor întâlni sâmbătă într-o partidă cu miză pentru stabilirea ultimelor echipe ce se vor califica în play-off. Deşi au mai rămas câteva etape de disputat până la finalul sezonului regulat, întâlnirea programată la stadionul „1 Mai” din Slatina este foarte importantă în primul rând pentru echipa noastră. După debutul modest din 2015, doar remiză pe teren propriu cu Olimpia Satu Mare, CS Municipal este acum obligată să scoată cât mai multe puncte din cele patru partide pe care le mai are de disputat (trei în deplasare şi una pe teren propriu). Iar prima „finală” este tocmai cea de sâmbătă, întâlnire în care municipalii pregătiţi de antrenorul Alexandru Pelici nu au voie să comită paşi greşiţi.
Aflată pe locul şapte în ierarhie, la două „lungimi” în spatele echipei de pe locul şase – ultima poziţie care permite accesul în play-off, gruparea sprijinită de Primăria Râmnicului are nevoie sâmbătă de toate punctele pentru a continua lupta cu şanse reale. Altfel, în eventualitatea în care CSM va obţine cel mult un punct la finalul derby-ului Olteniei, va oferi formaţiei slătinene posibilitatea de a se menţine nestingherită în „zona” de play-off şi, totodată, va face un mare serviciu rivalei directe pentru calificarea în play-off, Olimpia Satu Mare. Ar mai fi de amintit şi faptul că, etapa viitoare, echipa din Satu Mare va întâlni pe teren propriu una dintre adversarele puternice ale Seriei Vest, Metalul Reşiţa. Însă, chiar dacă Reşiţa porneşte cu prima şansă, un rezultat surpriză nu este exclus, Olimpia având forţa necesară pentru a face faţă fotbaliştilor cărăşeni.

Pelici: „Lupta pentru play-off se va purta până la final”

Chiar dacă situaţia echipei noastre nu este tocmai „roz”, antrenorul de la CS Municipal, Alexandru Pelici, rămâne optimist în privința șanselor pe care municipalii le au pentru calificarea la turneul celor mai bune șase formaţii. „Eu spun că lupta pentru play-off se va purta până la finalul campionatului. Credem în şansa noastră şi ne vom lupta în fiecare meci pentru a scoate maximul de puncte. Îmi pare rău că nu am câştigat etapa trecută cu Olimpia Satu Mare, dar acesta este fotbalul. Oricum, am mare încredere în fotbaliştii mei şi consider că ne putem califica în play-off”, a declarat tehnicianul de la CS Muncipal înaintea partidei de sâmbătă.

Programul etapei a XVIII-a

Sâmbătă, 7 martie, ora 11.00
FC Olt Slatina – CSM Rm. Vâlcea
FC Bihor Oradea – ACS Poli Timișoara
Olimpia S. Mare – Metalul Reșița
FC Caransebeș – Șoimii Pâncota
Unirea Târlungeni – CS Mioveni
Clasament: ACS Poli Timişoara 33p, Metalul Reşiţa 32p, Unirea Târlungeni 25p, CS Mioveni 24p, FC Olt Slatina 24p, Olimpia Satu Mare 20p, CSM Râmnicu Vâlcea 18p, FC Bihor Oradea 14p, Şoimii Pâncota 12p şi FC Caransebeş 10p. Fortuna Poiana Câmpina s-a retras din competiţie.