Vâlcea scapă printre degete un rezultat pozitiv cu Brest. Calificarea SCM-ului se decide în seara aceasta la Podgorica


UP-DATE ora 21.40: În meciul de la Podgorica, Buducnost a învins Bietigheim, scor 34-28. În urma acestui rezultat, SCM Râmnicu Vâlcea a obținut calificarea în faza următoare a Ligii Campionilor! Detalii AICI.
___________________________________________________________________________________________________________________________
SCM Râmnicu Vâlcea a disputat în această seară ultimul meci contând pentru prima fază a grupelor Ligii Campionilor. În fața a trei mii de suporteri vâlceni, oaspete au fost franțuzoaicele de la Brest Bretagne Handball, gruparea din Hexagon fiind lidera Grupei C, cu maxim de puncte după primele cinci etape. Echipa noastră, pregătită de antrenorul Florentin Pera, avea nevoie de toate punctele în acest meci, în primul rând pentru a obține calificarea matematică în grupele principale ale Ligii Campionilor, fără să mai fie nevoită să aștepte deznodământul meciului dintre Buducnost Podgorica și SG Bietigheim (programat tot astăzi, cu începere de la ora 20.00). În al doilea rând, o victorie a echipei noastre ar fi făcut ca elevele lui Pera să își asigure deja două puncte în clasamentul grupelor principale ale Ligii Campionilor, acolo unde contează rezultatele din meciurile disputate între echipele care au obținut calificarea din prima fază a grupelor.

Atacul și Dumanska, atuurile echipei noastre în prima repriză

Vâlcencele au demonstrat că și-au învățat lecția după eșecul usturător pe care l-au suferit în meciul de la Brest și au început în forță partida contra redutabilei grupări din Franța. Elevele lui Pera au condus în primele minute ale întâlnirii, chiar și la două goluri diferență. Vâlcea a condus cu 5-4 în minutul 10, însă Brest a revenit ușor-ușor și a trecut la conducere pe tabela de marcaj. În minutul 20, Brest avea un gol avantaj, scor 11-10. Vâlcencele au încercat să restabilească egalitatea, atacul a mers destul de bine, suplinit de intervențiile salvatoare ale Yuliyei Dumanska. Totuși, Brest a știut cum să țină măcar de avantajul minim și a intrat la vestiare tot cu un gol avantaj, scor 14-13.

Repriză secundă pe muchie de cuțit

Încurajate de public, vâlcencele au revenit în forță de la cabine. Au restabilit repede egalitatea și au trecut în avantaj. Brest a revenit, iar în preajma minutului 43 avea patru goluri avantaj, diferența maximă consemnată în acest meci. Glibko cu două goluri consecutive, și Lopez, sprijinite foarte bine de intervențiile foarte bune ale portăriței Dumanska au fost aproape de a readuce Vâlcea la egalitate cu Brest. Franțuzoaicele au rezistat însă iureșului echipei noastre și au barat ascensiunea campioanei României din drumul spre egalare în minutul 49, la 20-21.
Au urmat câteva minute confuze, în care Vâlcea a irosit două aruncări de la șapte metri, dar nici Brest nu s-a regăsit în atac. În minutul 53, Brest avea tot un gol avantaj, 22-21 pentru franțuzoaice. Finalul nu a mai fost însă chiar palpitant, Brest punând stăpânire pe joc în ultimele cinci minute. Partida s-a încheiat cu victoria franțuzoaicelor, scor 26-23.

Calificarea echipei noastre poate veni de la Podgorica

În urma acestui eșec, SCM Râmnicu Vâlcea trebuie să aștepte finalului meciului dintre Buducnost Podgorica și SG Bietigheim pentru a afla dacă se va califica în faza grupelor principale din Liga Campionilor. În acest meci care va începe de la ora 20.00, campioana Muntenegrului, Buducnost, trebuie să câștige în fața campioanei Germaniei pentru ca echipa noastră se se califice mai departe.
Vom reveni cu informații după finalul meciului de la Podgorica!