Vâlcea nu-și poate permite să piardă un investitor strategic precum CIECH!


CCI Vâlcea a publicat un comunicat oficial de presă în legătură cu închiderea USG. Semnat de însuși președintele Valentin Cismaru, documentul este de o virulență fără precedent: „În ședința Colegiului de Conducere al Camerei de Comerț și Industrie Vâlcea, desfășurată în data de 19.09.2019, s-a luat act de situația critică a societății comerciale CIECH Soda Râmnicu Vâlcea. Este vorba de o firmă clasată pe primul loc la categoria sa de activitate nu numai în județul nostru dar și la nivel national, și care, în același timp, atât la cifra de afaceri cât și la numărul de salariați, se plasează pe locul doi între entitățile economice din acest județ.
Managerul societății, domnul Witold Urbanovski, dar și Președintele Consiliului de Administrație al Grupului CIECH, domnul Dawid Jakubowicz, reiterează impactul acestei companii în cadrul economiei românești cât și totala dumnealor deschidere către cooperare pentru găsirea celor mai bune soluții pentru dezvoltarea Vâlcii, dar și a întregii regiuni.
Ca și în alte situații, am constatat cu adâncă amărăciune, din nou, impotența cronică, lipsa oricărui minim orizont economic și absența viziunii din partea factorilor politici decizionali ai Vâlcii,în speță Consiliul Județean! Modul cum a fost și este administrat în continuare CET Govora reprezintă dovada finală a unui faliment anunțat de peste un deceniu pentru Vâlcea și vâlceni! Un faliment creat și alimentat prin menținerea în continuare a unei centrale, supradimensionată ca personal cu clientelă politică și neprofesionistă dublată de alipirea complet nejustificată a unei entități de exploatare a cărbunelui falimentară, de facto. Deciziile economice populiste luate în decursul ultimului deceniu au acutizat până la metastază starea critică a economiei vâlcene! Factura voturilor dobândite de către administratorii județului nu mai poate fi suportată decât prin măsuri drastic de curajoase în intervalul imediat următor.
Considerăm anormală sacrificarea unei societăți cu rezultate economice foarte bune și alungarea unui investitor strategic de a cărui implicare în valorificarea la cel mai înalt grad a uneia din puținele noastre resurse naturale Vâlcea nu se poate lipsi!”
Valentin Cismaru, Președinte Camera de Comerț și Industrie Vâlcea