Vâlcea n-a mişcat la Oradea! Municipalii au încheiat anul cu o înfrângere


• FC Bihor – CSM Râmnicu Vâlcea 2-0 • echipa noastră a părăsit zona de play-off şi „iernează” pe locul şapte în Seria Vest

Pornită cu prima şansă la victorie în faţa unei adversare ce se confruntă cu mari probleme financiare, gruparea râmniceană s-a umplut de ridicol la Oradea. După remiza cu Metalul Reşiţa (scor 2-2) în ultimul joc de pe teren propriu din 2014, municipalii doreau să încheie anul calendaristic cu un succes pe terenul celor de la FC Bihor. Planurile făcute la Vâlcea nu s-au potrivit însă cu realităţile din jocul disputat sâmbătă, gazdele având succes de cauză într-o manieră neaşteptat de clară. Sorţii nu au fost de partea echipei noastre încă din debutul întâlnirii, bihorenii deschizând scorul în minutul 2, în urma unei faze care nu anunţa mare lucru. Raymond Lukacs a fost servit ideal atunci de către un coleg cu un balon în suprafaţa de pedeapsă a echipei noastre. Experimentatul jucător al gazdelor a reluat mingea cu capul, aceasta ducându-se „glonţ” în plasa porţii apărate de Fejer. După acest moment, disputa a intrat într-o perioadă de acalmie, jucătorii celor două formaţii nereuşind să construiască faze periculoase la vreuna dintre porţi. Geantă şi Deaconescu puteau restabili egalitatea pe tabela de marcaj, în ultima parte a primei reprize. Din păcate însă, execuţiile lor au lăsat de dorit, iar pauza a prins echipa noastră în dezavantaj.

Bihorul ne-a pus „bomboana pe colivă” în repriza a doua

După revenirea de la vestiare, municipalii s-au arătat ceva mai preocupaţi de ofensivă, însă şarjele lor s-au pierdut în faţa careului advers. Observând că ceva „scârţâie” îngrijorător de tare în avanposturi, antrenorul echipei noastre a apelat la schimbări în acest compartiment. Alexandru Pelici l-a trimis în teren pe francezul de culoare Jean Christian N’Kongue. Însă, din nefericire, eforturile sale şi ale colegilor din ofensivă au rămas fără rezultat. Şi, de parcă strădaniile ce s-au dovedit inutile nu erau suficiente, municipalii au primit o nouă lovitură în minutul 80. Mijlocaşul orădean Florin Popa a recepţionat un balon la limita careului mare vâlcean şi, de la nici 16 metri distanţă de buturile lui Fejer, a trimis un şut în forţă, mingea lăsându-l spectator pe goalkeeper-ul nostru. Deznădăjduiţi, râmnicenii nu au mai avut puterea nici pentru a marca golul de onoare, ei cedând într-o partidă în care porniseră din postura de favoriţi. Deşi au numeroase restanţe la plata salariilor, iată că bihorenii au găsit forţa necesară pentru a se impune cu 2-0 în faţa vâlcenilor şi a face un pas spre salvarea de la retrogradare.
Chiar dacă are o situaţie mai bună în clasament faţă de adversara întâlnită sâmbătă, pentru CS Municipal eşecul suferit la Oradea a fost unul foarte dureros. Şi spunem asta din două mari motive. În primul rând, din cauza acestei înfrângeri, Vâlcea a pierdut un loc în ierarhia Seriei Vest, ajungând pe poziţia a şaptea, adică în afara „zonei” de play-off. Ultimul loc de play-off, al şaselea, este acum ocupat de FC Olt Slatina, grupare care a depăşit Vâlcea după succesul cu Şoimii Pâncota. În al doilea rând, înfrângerea suferită la Oradea este dureroasă şi prin prisma faptului că, aşa cum declarase, antrenorul Alexandru Pelici dorea şase puncte în ultimele două etape. Nu s-a întâmplat deloc aşa, CSM obţinând numai un punct în urma remizei cu Metalul Reşiţa.

Rezultatele etapei a XVI-a (ultima din 2014)

ACS Poli Timişoara – Metalul Reşiţa 3-0
Scutaru ’47, Henrique ’50, Trandu ’87
FC Bihor Oradea – CSM Rm. Vâlcea 2-0
Lukacs ’2, Pop ’80
Olimpia Satu Mare – CS Mioveni 1-0
Gavrilescu ’77
FC Olt Slatina – Şoimii Pâncota 3-1
Gligor ’36, Gheorghe ’67, Curtuiuş ’93 / Mihai ’76 (p)
Unirea Târlungeni – Fortuna P. Câmpina 5-4
Şerban ’24 ’61, Brujan ’43, Petra ’56, Pricop ’79 /
Chipirliu ’15, Antohi ’19, Cioinac ’34, Munteanu ’95 (p)
FC Caransebeş a stat
Clasamentul Seriei Vest la finalul anului 2014: ACS Poli Timişoara 33p, Fortuna Poiana Câmpina 26p, Metalul Reşiţa 26p, CS Mioveni 24p, Unirea Târlungeni 22p, FC Olt Slatina 19p, CSM Râmnicu Vâlcea 17p, Olimpia Satu Mare 17p, Şoimii Pâncota 12p, FC Bihor Oradea 11p şi FC Caransebeş 7p.
*primele şase poziţii asigură calificarea în play-off
În numărul de mâine al cotidianului nostru vom reveni cu amănunte şi declaraţii pe marginea acestui subiect!