VÂLCEA ÎNCEPE URCUȘUL! A făcut show la Cisnădie


Miercuri după-amiaza, într-un meci restanță din etapa a cincea a Ligii Florilor de handbal feminin, Măgura Cisnădie și SCM Râmnicu Vâlcea s-au întâlnit într-un duel destul de interesant, în care față în față s-au aflat două dintre reprezentantele campionatului românesc în cea de-a doua competiție inter-cluburi ca importanță din acest sport la nivel european. Echipa Primăriei din Râmnicu Vâlcea este deja calificată în turul al treilea al întrecerii (ultimul înaintea fazei grupelor), în timp ce echipa Primăriei din Cisnădie mai are de trecut de Banik Most din Cehia pentru a ajunge în această fază a competiției.
Revenind la partida de miercuri, trebuie spus că SCM Râmnicu Vâlcea a dominat prima repriză și a avut, la un moment dat, chiar și cinci goluri avantaj (scor 10-5). Măgura a mai echilibrat disputa pe finalul primul act și a intrat la cabine cu doar trei goluri «handicap», scor 9-12.
Vâlcea a știut cum să își păstreze și în partea secundă avansul cu care a intrat la vestiare. În repriza a doua, elevele lui Bent Dahl s-au menținut, minute bune, tot la trei-patru goluri în fața sibiencelor. Gazdele au avut puterea de a se apropia de echipa Primăriei Râmnicu Vâlcea pe tabela de marcaj, iar în minutul 56 chiar au restabilit egalitatea (scor 20-20). A fost momentul în care vâlcencele au apăsat din nou pedala de accelerație, au marcat de câteva ori și s-au impus la o diferență de două goluri în fața echipei Primăriei Cisnădie, scor final 23-21.

Vâlcea a depășit Măgura în clasament

În urma acestui succes, SCM Râmnicu Vâlcea a ajuns la un total de zece puncte câștigate în cinci etape și a avansat câteva locuri în clasamentul Ligii Florilor. «Multinaționala» lui Bent Dahl a urcat până pe poziția a cincea în clasament, depășind chiar clubul sibian. Acum echipa Primăriei din Râmnicu Vâlcea se află la egalitate cu echipa Primăriei din Brăila (care va fi chiar adversara din etapa a șasea), oltencele având însă un golaveraj mai slab decât cel al dunărencelor.