Vâlcea în pericol: COD ROȘU hidrologic pe afluenții râului Olt


Nu a inceput nici de cinci zile întregi, însă anul 2021 se dovedește deja foarte capricios! Pe lângă pandemia de Coronavirus, care ne apasă de mai bine de zece luni, zilele de 4 și 5 ianuarie 2021 au venit cu ploi abundente și inundații puternice în nordul județului nostru. O problemă și mai importantă este reprezentantă de posibilitatea, deloc neglijabilă, ca pe mai mulți afluenți ai râului Olt (pe raza județului nostru) să se producă noi inundații.
Pentru reducerea (în limita posibilităților tehnice și omenești!) efectelor nedorite pe care le pot produce aceste inundații, pe lângă reprezentanții forțelor de ordine din județ lucrează și angajații Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri Vâlcea.
„Ziua a început greu pentru foarte mulți vâlceni, inclusiv pentru cei care, în aceste ore, se luptă ca drumurile naționale și cele județene și, în general, căile de comunicație să nu fie afectate de cursurile de apă. Încă de azi-noapte, și colegii mei drumari de la RAJDP Vâlcea sunt la datorie. Am mers personal în anumite zone, cum este și Muereasca, unde debitul râului cu același nume, care tranzitează localitatea, este foarte mare. S-au luat măsuri și suntem la datorie, pentru a nu avea evenimente în fața furiei naturii. De asemenea, am solicitat tuturor constructorilor, care au lucrări pe drumurile județene, să fie prezenți în șantiere, cu precădere în zona podurilor, pentru a asigura protecția acestora, în caz de viitură. Sunt probleme pe anumite drumuri județene, acolo unde există lucrări în curs de execuție pentru reabilitarea lor, însă toate problemele vor fi centralizate și voi solicita remedierea acestora în regim de urgență”, a declarat Constantin Rădulescu, președintele Consiliului Județean Vâlcea, pe marginea acestui subiect.
• Material realizat cu sprijinul Compartimentului Comunicare și Relații Publice al CJ Vâlcea