Vâlcea câștigă cu Slatina și ia „fața” Bucureștiului în lupta pentru titlu


SCM Râmnicu Vâlcea și CSM Slatina s-au întâlnit în această seară de 28 ianuarie într-un meci contând pentru etapa a XV-a din Liga Florilor Mol de handbal feminin. Partida disputată în polivalenta râmniceană a avut două reprize diametral opuse. În prima, slătinencele au arătat că nu au venit la Vâlcea pentru a se preda ușor și au reușit, in-extremis, să intre la vestiare cu avantaj pe tabela de marcaj (scor 16-17). Jucătoarele lui Florentin Pera au spulberat însă orice dubiu în privința numelui formației învingătoare în partea secundă. De altfel, în primele cincisprezece minute ale reprizei a doua, SCM Râmnicu Vâlcea a făcut legea pe teren în adevăratul sens al cuvântului, echipa noastră punctând la foc automat în fața Slatinei. Oaspetele nu s-au regăsit în această perioadă de timp, au marcat doar o dată în 13 minute, interval în care vâlcencele au punctat de opt ori! În minutul 45, SCM Râmnicu Vâlcea conducea cu scorul 26-20, partida fiind practic decisă în acel prim sfert de oră din repriza secundă. Ultimele 10-15 minute au fost relativ echilibrate. Echipa din Slatina a încercat să dea startul unei reveniri care să o readucă în „cărțile” partidei, însă orice astfel de tentativă a fost curmată încă din fazele incipiente. Jucătoarele de la SCM Râmnicu Vâlcea au știut când să forțeze pentru a nu permite Slatinei să se apropie pe tabela de marcaj, dar și când să își economisească eforturile, dat fiind faptul că, în luna februarie, le așteaptă foarte multe meciuri dificile.

S-au stabilit data și ora marelui derby cu CSM București

Meciul de azi din polivalentă s-a încheiat cu victoria meritată a fetelor noastre, scor final 35-26. În urma acestei victorii, SCM Râmnicu Vâlcea a ajuns la un total de 37 de puncte, distanțându-se la patru «lungimi» în fața CSM-ului din București. Echipa din Capitală (care are un joc mai puțin disputat comparativ cu formația râmniceană) are posibiltatea de a «strânge» din nou lupta pentru titlu, dar numai cu condiția de a se impune pe terenul Gloriei Buzău. Acest derby al etapei a XV-a este programat miercuri, 29 ianuarie, cu începere de la ora 18.30, în Sala Sporturilor „Romeo Iamandi” din Buzău. Partida va putea fi urmărită în direct și de către iubitorii handbalului din județul nostru, meciul fiind transmis de către Televiziunea Română prin intermediul postului TVR 1.
Cum lupta care se poartă de la distanță între SCM Râmnicu Vâlcea și CSM București pentru poziția de lider al campionatului este foarte strânsă, se anticipează că meciul direct dintre cele două mari rivale va decide destinația spre care se va îndrepta titlul de campioană la finalul sezonului. Oficialii Federației Române de Handbal au făcut cunoscute, recent, data și ora la care va avea loc duelul celor două contracanditate la titlul de campioană. Astfel, într-un meci contând pentru etapa a XVIII-a din Liga Florilor Mol, CSM București și SCM Râmnicu Vâlcea se vor întâlni pe 26 februarie, cu începere de la ora 21.10. Partida se va disputa în Sala Polivalentă din București și va fi transmisă de Televiziunea Română. Pentru echipa noastră va conta foarte mult orice rezultat pozitiv în acel joc (victorie sau remiză), care ar face ca Vâlcea să rămână favorită la câștigarea unui nou titlu de campioană, ținând cont și de succesul la un gol diferență pe care elevele lui Florentin Pera l-au izbutit, în turul campionatului, pe teren propriu, în fața rivalelor din București.

Programul celorlalte meciuri ale etapei

Tot în cadrul rundei a XV-a din Liga Florilor Mol de handbal feminin, se vor mai disputa partidele:
HC Zalău – SCM Craiova
Minaur Baia Mare – CSU Cluj-Napoca
Gloria Bistrița-Năsăud – Rapid București
AHCM Slobozia – Măgura Cisnădie
HC Dunărea Brăila va sta*
*echipa Corona Brașov a fost exclusă din campionat și toate rezultatele înregistrate de această formație în turul sezonului au fost anulate