Urmărire ca în filme pe străzile din Băile Govora


• un șofer băut a fugit de polițiști, iar apoi a lovit cu mașina autospeciala oamenilor legii

În după-amiaza zilei de miercuri, poliţiştii au solicitat unui șofer care circula pe strada Tudor Vladimirescu să oprească. Numai că, stupoare! Deși semnalul de oprire a fost făcut în mod regulamentar, conducătorul auto a refuzat să oprească. Imediat, foarte vigilenți, poliţiştii s-au aruncat în autospeciala din dotare și, cu semnalele acustice şi luminoase pornite, au demarat urmărirea suspectului. Cursa a continuat până pe strada G-ral David Praporgescu, acolo unde, în dreptul unui imobil, șoferul a catadicsit să oprească.
Imediat după aceasta, cel aflat la volan nu a asigurat în mod corespunzător autoturismul. La coborârea din mașină, autovehiculul a intrat în coliziune cu autospeciala de poliţie. Oamenii legii au trecut la identificarea celui aflat la volan, constatând că este vorba despre un bărbat de 57 de ani cu domiciliul în Băile Govora. Nu mică a fost mirarea polițiștilor vâlceni în momentul în care, după ce a fost verificat cu aparatul etilotest, aceștia au constat că bărbatul se afla sub influența băuturilor alcoolice. Aparatul a indicat o valoare de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar șoferul teribilist a fost condus la Spitalul Judeţean Vâlcea, unde i s-au recoltat două probe de sânge.
Pentru faptele sale, oamenii legii au întocmit dosar penal pe numele șoferului din Govora, bărbatul urmând să fie cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii prevăzute şi pedepsite de art. 336, alin. 1 din Codul Penal.

Posting....