Under 19: România s-a calificat la turul de elită, după 2-0 cu Andorra


Sâmbătă, cu începere de la ora 15:00, pe stadionul „Iuliu Bodola” din Oradea, naţionala Under 19 a României, antrenată de Andrei Spier, a învins cu 2-0 echipa similară a Andorrei şi s-a calificat, alături de Elveţia, la Turul de Elită pentru EURO U19.
Înaintea acestui meci, „tricolorii” ocupă locul secund în clasament, cu o victorie obţinută joi, contra Insulelor Feroe, scor 2-0, goluri Alexandru Stoica (42) şi Patrick Petre (82). Elveţia este liderul grupei şi a obţinut deja calificarea la Turul de Elită, după ce sâmbătă dimineaţa s-a impus cu 4-0 în partida cu Feroe. Duah, autorul unei triple şi Zeqiri au marcat pentru naţionala helvetă.
Meciul României cu Andorra va fi transmis live-text pe site-ul FRF.ro, cu începere de la ora 15:00. Partida va oficiată la centru de Orel Grinfeld (Israel), ajutat la linii de conaţionalul său Amihay Yeshoua Mozer (Israel) şi Francesco Lunardon (San Marino). Al patrulea oficial este Johnny Casanova (San Marino).
Selecţionerul Andrei Spier a operat trei schimbări în echipa de start, faţă de meciul cu Feroe. Astfel, ambii jucători de pe flancul drept, Pham şi Alex Stoica, vor fi rezerve, cu Rogoza şi Patrick Petre titulari. În plus, în avanposturi, Botă i-a lăsat locul lui Cristi Ene
Sursa text: comunicat Federația Română de Fotbal (www.frf.ro)
Sursa foto: FRF