Unde și ce puteți vizita gratis la Noaptea Muzeelor 2018?


• a XIV-a ediţie a Nopții Muzeelor este organizată de Reţeaua Naţională a Muzeelor din România (RNMR) și va avea loc, anul acesta, pe 19 mai, cu participarea a aproximativ 150 de instituţii şi organizaţii partenere, din ţară şi din Bucureşti
Eveniment cultural de amploare dedicat circuitului muzeal şi evenimentelor conexe şi un brand cultural deosebit, Noaptea Muzeelor invită publicul în seara de sâmbătă, 19 mai, să descopere şi anul acesta oferta culturală a muzeelor, a organizaţiilor culturale, a asociaţiilor şi a galeriilor de artă din Bucureşti şi din ţară.
An de an, oferta culturală s-a diversificat, iar, în 2018, Noaptea Muzeelor aduce în peisaj un ingredient nou. Este vorba despre o serie de zece scurtmetraje documentare prin care sunt prezentate publicului aspecte neştiute şi nevăzute din culisele a zece muzee din Bucureşti, membre ale RNMR. Prin acest demers, finanţat cu ajutorul Administraţiei Fondului Cultural Naţional şi prin colaborarea cu Societatea Română de Televiziune, se doreşte consolidarea brandului Noaptea Muzeelor ca un fenomen social care să sporească interesul comunităţilor locale pentru muzee. Este propus, în consecinţă, un dialog între muzeul nevăzut şi public, exploatând elemente şi resurse culturale provenite din zona patrimoniului cultural material – un demers inovator de apropiere a publicului de muzeu pentru o înţelegere mult mai umană a rolurilor muzeului în societate şi de stimulare a vizitării în orice zi, nu doar în cadrul unor evenimente organizate.
În județul nostru, seara de sâmbătă, 19 mai, va găsi porți deschise la Muzeul de Istorie „Aurelian Sacerdoțeanu”, Muzeul de Artă „Casa Simian” și Casa Memorială „Anton Pann” până la miezul nopții.