Un vis devenit realitate! Cristina Neagu – regina Europei


• fosta jucătoare a Oltchimului a câştigat Liga Campionilor cu Buducnost Podgorica şi a fost cea mai bună marcatoare a competiţiei

Week-end-ul trecut, în Budapesta, cele mai puternice patru echipe din handbalul feminin european inter-cluburi şi-au disputat marele trofeu, în cel de-al doilea sezon în care acesta se acordă în urma unui Final Four. Chiar dacă România nu a avut reprezentantă la marele bal al handbalului feminin european, HCM Baia Mare fiind eliminată în sferturi de una dintre cele patru competitoare de la Budapesta, Dinamo Sinara, iubitorii acestui sport din ţara noastră tot au avut parte de o mare bucurie. Cristina Neagu (foto, la minge), fostă jucătoare la Oltchim Râmnicu Vâlcea, care în prezent evoluează pentru Buducnost Podgorica, a reuşit să câştige atât marele trofeu cu echipa sa, cât şi titlul de golgeteră a întrecerii. În această competiţiei individuală, Cristina Neagu şi-a asigurat distincţia pentru cea mai bună marcatoare în sezonul 2014-2015, cu un total de 102 de goluri (la egalitatea cu Andrea Penezic de la Vardar Skopje).
Sâmbătă, în semifinalele competiţiei, Cristina Neagu a fost una dintre cele mai bune jucătoare de pe teren. Fostul inter al Oltchimului a punctat de şapte ori pentru campiona Muntene­grului în semifinala câştigată de aceasta împotriva campioanei Macedoniei, Vardar Skopje, scor 27-17. Tot sâmbătă, în cealaltă semifinală, Larvik HK din Norvegia a trecut fără prea mari emoţii de Dinamo Sinara (campioana Rusiei), scor 31-22. Duminică, în ziua finalelor, mai întâi Vardar Skopje şi-a asigurat bronzul după ce a învins campioana Rusiei, Dinamo Sinara. Ulterior, în marea finală, cu trofeul pe masă, Buducnost Podgorica a trecut de Larvik HK, scor 26-22. Pentru Cristina Neagu, trofeul Ligii Campionilor este primul pe care şi-l trece în palmares, după mai multe tentative eşuate alături de Oltchim Râmnicu Vâlcea şi Buducnost Podgorica.