Un tractorist, trei infracțiuni 


• dosar penal la Malaia

În urma unui control de rutină desfășurat, duminică, polițiștii Stațiunii Voineasa au depistat un tractorist care comitea trei infracțiuni simultan. În timp ce acţionau pentru prevenirea accidentelor şi combaterea infracţiunilor la regimul rutier, oamenii legii au depistat, pe raza comunei Malaia, sat Ciungetu, un bărbat cu vârsta de 58 de ani și domiciliul în comuna Vizantea-Livezi din judeţul Vrancea. Acesta conducea, pe drumul comunal Rudăreasa, un vehicul de tip T.A.F. (tractor articulat forestier), care nu era înmatriculat ori înregistrat în circulaţie.

Bărbatul nu avea permis și a refuzat să fie verificat cu etilotestul!

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că bărbatul în cauză nu deţinea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Având în vedere că emana halenă alcoolică, poliţiştii i-au solicitat testarea cu aparatul etilotest. El a refuzat atât verificarea cu aparatul etilotest, cât şi recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, declarând că îşi asumă consecinţele juridice.
Faţă de conducătorul auto în cauză, poliţiştii efectuează cercetări pentru comiterea infracţiunilor de conducerea unui vehicul neînmatriculat, fără permis de conducere şi refuzul de la recoltarea de probe biologice de sânge. Aceste fapte sunt prevăzute şi pedepsite de Codul penal.