Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

13 aprilie 2021

Un ministru îi vrea pe elevii din Râmnic la școală, altul îi vrea acasă! PĂRINȚII ELEVILOR ar putea fi întrebați ce își doresc??


Pare că ne jucăm cu focul! Nu a trecut nici o lună de la redeschiderea școlilor, iar pandemia de Coronavirus și-a reîntins «tentaculele» cu cel puțin 30% peste România (prin comparație cu situația înregistrată în luna ianuarie)!
Ce e de făcut în această situație?? Mai stăm una-două luni cu școlile deschise și cu speranța că, poate-poate, cu voia Sfântului… Petru și a procesului accelerat de vaccinare (că era să și uităm de acest argument) domolim valul al treilea care se prefigurează a fi aproape. Încercăm o strategie de imunizare de turmă!? Dar cu cele câte aproape o sută de decese pe zi din țară ce facem!? (să nu uităm că, pe la sfârșitul lunii ianuarie, erau, în medie, cel mult 50-60 de decese/zi!)
Nici în Vâlcea situația nu este deloc roz. Acum este GALBENĂ și riscă să ajungă ROȘIE! Informațiile transmise astăzi, 4 martie 2021 de Grupul de Comunicare Strategică al Guvernului României nu au reprezentat deloc vești bune pentru cele mai multe județe din țară. Au fost alte mii de cazuri de infectare raportate în ultimele 24 de ore, mai multe județe reintrând în zona «galbenă» a infectărilor. Nici județul nostru nu a făcut excepție, Vâlcea aflându-se de câteva zile bune în zona «galbenă». Și mai îngrijorătoare este situația din municipiul Râmnicu Vâlcea. Aici, cele aproape 300 de cazuri de infectare oficiale din ultimele 14 zile (câte or mai fi și nedescoperite de autoritățile sanitare!?) au făcut ca municipiul să «sară» în zona «roșie» a infectărilor. Astfel, la data de 4 martie 2021, Râmnicul are o rată de infectare de peste 3 la mie (calculată pentru ultimele 14 zile). Din județul nostru, tot în zona «roșie» de infectare se mai află și localitățile Șușani, Băile Olănești, Bujoreni și Golești!

Contre între doi miniștri!

La nivelul după-amiezii de 4 martie, se știa că, la București, după ultimele evoluții zilnice ale pandemiei, ministrul Sănătății dorea ca școlile din localitățile aflate în zona roșie să fie închise în totalitate sau, oricum, pentru cea mai mare parte a elevilor (în funcție de criterii ce vor fi stabilite ulterior). De partea cealaltă, ministrul Educației dorea continuarea anului preuniversitar după aceleași criterii: adică școlile dintr-o localitate să se închidă doar dacă rata de infectare trece de 6%!
Nu vrem să ne poziționăm în niciuna dintre cele două tabere, însă nu ne putem întreba un lucru: pe părinții copiilor îi întreabă vreo autoritate dacă sunt de acord cu menținerea/suspendarea cursurilor în format clasic!?
Sursă foto: Arhivă

Etichete: , , , ,

Poți comenta aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Headlines