Ultimele informații de la DSP: un nou FOCAR COVID ÎN VÂLCEA!


Până la data de 24 august 2020, potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică Vâlcea, pe teritoriul județului nostru au fost confirmate 991 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2, 35 dintre acestea fiind diagnosticate de vineri până duminică.
Luni a fost declarat un alt focar datorat infecției cu SARS-CoV-2 la un agent economic din județ. În cadrul focarului au fost depistate trei cazuri și au fost făcute recomandări către agentul economic privind evitarea răspândirii SARS-CoV-2 în unitatea economică: realizarea curățeniei și a dezinfecției cu o firmă de specialitate autorizată sanitar, aerisirea spațiilor. Au fost făcute, de asemenea, recomandări privind purtarea echipamentului de protecție standard de către toți angajații.
În prezent, în unitățile sanitare dedicate din județul Vâlcea, se află internate 78 de persoane confirmate pozitiv, starea de sănătate a acestora fiind următoarea: 43 sunt asimptomatice și forme ușoare, 31 au forme medii și patru se află internate în secția ATI. În ultimele 24 de ore au fost internate în spitalele din Vâlcea cinci persoane confirmate pozitiv cu virusul SARS-COV-2.
Numărul persoanelor declarate vindecate până acum este de 305. În județ, în baza definiției de caz și a protocolului medical, până la această dată, au fost realizate 10.650 de teste. În ultimele două zile au fost înregistrate și 395 de rezultate negative.
„În baza Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, Direcția de Sănătate Publică Vâlcea a emis, în ultimele 24 de ore, 13 decizii de izolare și 7 decizii de carantină, în prezent, 375 de persoane aflându-se în carantină la domiciliu sau la locația declarată și 99 de persoane se află în izolare (anchetă epidemiologică – decizie de prelungire a izolarii la domiciliu)”, se arată într-un comunicat de presă transmis luni după-amiaza de Prefectura Vâlcea.
• Material realizat cu sprijinul DSP Vâlcea
Sursă foto: WEB

Posting....