Tur de forţă în CN de Junioare I


• Colegiul Energetic şi Centrul Naţional au câştigat facil ultimele meciuri disputate

• cele două echipe domină cu autoritate clasamentul Grupei D

La finalul săptămânii trecute, cele două echipe râmnicene angrenate în Campionatul Naţional de Junioare I au disputat mai multe meciuri. Două partide au contat pentru etapa a VI-a, acestea fiind programate iniţial pe 26 ianuarie, dar amânate din cauza ninsorilor abundente ce au făcut imposibilă deplasarea echipelor prin ţară. Celelalte jocuri au contat pentru etapa curentă din Seria D a CN de Junioare I, cea cu numărul opt (penultima a sezonului regulat).

În primele jocuri, cele considerate „restanţe”, jucătoarele de la Naţional Râmnicu Vâlcea le-au depăşit destul de lejer pe braşovencele de la Clubul Sportiv Şcolar Dinamo (scor 36-26), în timp ce handbalistele Colegiului Energetic au făcut „instrucţie” cu o altă echipă din Braşov, CSŞ Făgăraş (scor 35-12).

Duminică, tot pe teren propriu, Naţional Râmnicu Vâlcea a învins CSŞ Făgăraş (scor 33-13), iar Colegiul Energetic s-a impus clar în faţa sibiencelor de la CSŞ (scor 30-15). În urma dublelor victorii obţinute în meciurile de pe parcursul săptămânii trecute, echipele vâlcene înscrise în competiţie şi-au asigurat calificarea la primul turneu semifinal. Cu numai două etape rămase de disputat din sezonul regulat, Naţional Râmnicu Vâlcea şi Colegiul Energetic se află pe primele două poziţii ale ierarhiei, la mare distanţă de puncte înaintea următoarelor clasate.

 

Rezultatele etapei a VIII-a (duminică, 23 februarie)

 

Energetic – CSŞ Sibiu 30-15 (18-10 la pauză)

Naţional Rm. Vâlcea – CSŞ Făgăraş 33-13 (14-7)

CSŞ Dinamo Braşov – CSŞ Mediaş*

*meciul s-a disputat ulterior

 

Urmează meciul direct.

Colegiul Energetic va fi gazdă

 

La finalul acestei săptămâni, pe 2 martie, cele două echipe vâlcene se vor întâlni în derby-ul marilor orgolii. Sala de sport a Colegiului Energetic va fi gazda întâlnirii dintre cluburile vâlcene. Meciul este decisiv pentru obţinerea primului loc în campionat, o eventuală victorie a jucătoarelor de la Energetic făcând ca echipa Centrului Naţional de Excelenţă să treacă pe poziţia a doua în clasament. În tur, Naţional a avut câştig de cauză în duelul echipelor râmnicene, impunându-se la trei goluri diferenţă, scor 24-21.

 

Programul ultimelor două runde

 

Etapa a IX-a – duminică, 2 martie

Energetic Rm. Vâlcea – Naţional Rm. Vâlcea

CSŞ Sibiu – CSŞ Dinamo Braşov

CSŞ Mediaş – CSŞ Făgăraş

 

Etapa a X-a – duminică, 9 martie

CSŞ Dinamo Braşov – Energetic Rm. Vâlcea

Naţional Rm. Vâlcea – CSŞ Mediaş

CSŞ Făgăraş – CSŞ Sibiu

 

Clasament

 

LocEchipăPuncteG. Marcate        G. PrimiteGolaveraj

1.Naţional Rm. Vâlcea24237171+66

2.Energetic Rm. Vâlcea21254159+95

3.CSŞ Dinamo Braşov9183197-14

4.CSŞ Sibiu6162209-47

5.CSŞ Făgăraş4208275-67

6.CSŞ Mediaş4157190-33

*CSŞ Dinamo Braşov şi CSŞ Mediaş au câte un meci mai puţin disputat

**primele patru echipe se califică la Turneul Semifinal I