TS TV, locul unde se întâlnesc tradiţiile româneşti


TrovantiTezaurul original și arhaic al tradiției, al artei vindecării dar și modul natural de menținere a sănătății, sunt unele din cele mai importante moșteniri ale unui popor.
Aceste argumente au stat la baza fondării de către Ancu Dincă, fizician și inventator al bio-fito-modulatorilor, a noului post de televiziune online „Tradiţie şi Sănătate TV” (TS TV), care va fi lansat în preajma Zilei Naţionale.
„Acest proiect a pornit din dorinţa de a înţelege tradiţiile poporului român în relaţia sa cu natura. Pentru a le descoperi, realizatorii TS TV au străbătut toate regiunile ţării”, explică dl. Dincă. „Dorim să oferim publicului un spaţiu pus în slujba omului şi a stării de bine a acestuia, unde se întâlnesc cei care preţuiesc valorile româneşti autentice, cei care promovează bunul gust şi respectul faţă de tradiţie”, a precizat fondatorul TS TV.
Emisiunile difuzate de www.traditiesisanatate.ro vor prezenta metode de întreţinere a sănătăţii, oferite atât de medicina alopată, cât şi de cea complementară. Totodată, ele vor încerca să dezvăluie înţelesul, chiar şi cel ascuns, al obiceiurilor populare, al portului tradiţional, al gastronomiei sau al cultivării plantelor sau creşterii animalelor.
În căutarea celor mai inedite locuri din România, echipa TS TV a ajuns la Rezervația Naturală Muzeul Trovanţilor de la Costeşti, locul unde natura „sculptează” misterioase forme din piatră. Conform teoriei unor artiști vizuali, trovanții ar fi fost o sursă de inspirație a marelui sculptor Constantin Brâncuși. Ei își bazează teoria pe proximitatea satului său natal, Hobița, dar și pe anumite asemănări între ciudatele monumente naturale și operele maestrului. Din 2006, rezervația a intrat sub tutela Asociației Kogayon, care o îngrijește din resurse proprii, cu sprijinul voluntarilor.
„Poporul român este în pericol de a-şi pierde identitatea întrucât nu mai este educat să-şi respecte tradiţiile şi să-și aprecieze sănătatea. Obiceiurile populare, dar şi vechile metode de vindecare pot dispărea, iar globalizarea a produs obiceiuri nesănătoase. De aceea, ne vom strădui să oferim o alternativă «curată» programelor actuale de televiziune. Nu dorim să criticăm pe cineva sau ceva, dar fiecare lucru făcut temeinic aduce un altul, de şi mai mare valoare, după sine”, a încheiat Ancu Dincă.