Marți, tricolorii își află adversarii din Liga Națiunilor


Pe 3 martie, cu începere de la ora 19.00, la Amsterdam (în Olanda), se va desfășura tragerea la sorți a grupelor noii ediții UEFA Nations League (sezonul 2020-2021). Naționala de fotbal a României, pregătită de selecționerul Mirel Rădoi, se va afla în a doua divizie valorică (Liga B) a competiției, în urna a patra. Vor fi 16 echipe în Liga A, 16 în Liga B, 16 în Liga C și 7 în Liga D.

Formatul competiției

Câștigătoarele grupelor din Liga A vor participa la turneul final al Ligii Națiunilor, în iunie 2021: semifinale/finale. Deținătoarea trofeului este Portugalia. Câștigătoarele grupelor din Ligile B, C și D vor promova în divizia superioară. Ultimele clasate în Ligile A și B vor retrograda în divizia inferioară. Întrucât în Liga D sunt doar două grupe, echipele retrogradate din Liga C vor fi stabilite în urma unui play-out, care se va desfășura în martie 2022.
Clasarea din Liga Națiunilor va influența și preliminariile Cupei Mondiale 2022. În acele calificări, cele 10 câștigătoare de grupe vor merge la turneul final, în timp ce primele două cel mai bine clasate naționale în Liga Națiunilor (în afara celor calificate direct) se vor alătura selecționatelor de pe locul al doilea într-un baraj de stabilire a ultimelor trei locuri de CM 2022.
Meciurile din faza grupelor Ligii Națiunilor se vor disputa în perioada septembrie – noiembrie 2020, după următorul calendar: etapa 1: 3-5 septembrie; etapa a 2-a: 6-8 septembrie; etapa a 3-a: 8-10 octombrie; etapa a 4-a: 11-13 octombrie; etapa a 5-a: 12-14 noiembrie; etapa a 6-a: 15-17 noiembrie.

Liga A

Urna 1: Portugalia, Olanda, Anglia, Elveția
Urna 2: Belgia, Franța, Spania, Italia
Urna 3: Bosnia-Herțegovina, Ucraina, Danemarca, Suedia
Urna 4: Croația, Polonia, Germania, Islanda

Liga B

Urna 1: Rusia, Austria, Țara Galilor, Cehia
Urna 2: Scoția, Norvegia, Serbia, Finlanda
Urna 3: Slovacia, Turcia, Irlanda, Irlanda de Nord
Urna 4: Bulgaria, Israel, Ungaria, România

Liga C

Urna 1: Grecia, Albania, Muntenegru, Georgia
Urna 2: Macedonia de Nord, Kosovo, Belarus, Cipru
Urna 3: Estonia, Slovenia, Lituania, Luxemburg
Urna 4: Armenia, Azerbaidjan, Kazahstan, Moldova

Liga D

Urna 1: Gibraltar, Feroe, Letonia, Liechtenstein
Urna 2: Andorra, Malta, San Marino
Sursa text și foto: www.frf.ro