Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

27 iulie 2021

Tricolorele au câștigat cu Spania și rămân în calcule pentru semifinalele CE U19. Urmează meciul cu Ungaria


În urmă cu puțin timp, la Gyor, în Ungaria, România și Spania s-au întâlnit într-un meci contând pentru prima etapă a Grupei a II-a principale a Campionatului European de handbal feminin destinat jucătoarelor sub 19 ani. Tricolorele pregătite de antrenorul Dragoș Dobrescu aveau nevoie ca de aer de victorie în acest joc, doar un succes în fața Spaniei menținând România în calculele pentru calificarea în semifinalele competiției. Meciul a fost, cum ne așteptam, foarte echilibrat, pentru că și Spania, asemenea României, avea nevoie de o victorie pentru a rămâne în ecuația calificării. Româncele s-au motivat însă mai motivate decât adversarele, au fost mai pragmatice și mai precise în faza de apărare. La finalul primei reprize, tricolorele aveau două goluri avantaj, scor 14-12.
În actul secund, Spania a riscat mai mult, ibericele nemaiavând nimic de pierdut. Încercările ofensive ale ibericelor au creat mai mult pericol la poarta României, dar au și avantajat echipa noastră, care și-a găsit mai multe culoare pentru a declanșa contraatacuri rapide. Chiar dacă partida a avut o notă de echilibru și în actul secund, tot România a fost echipa mai bună. Nu cu mult, dar destul încât victoria să fie asigurată cu câteva minute înaintea «gongului» de final. Tricolorele s-au impus cu 29-24 și au acumulat primele două puncte în clasamentul Grupei a II-a principală. Ungaria este liderul acestei grupe, cu 4 puncte, după ce, tot astăzi, echipa țării gazdă a turneului final s-a impus în fața Norvegiei, scor 28-24.

„Blestemul” unui gol? Cum putea arăta clasamentul grupei dacă România mai
marca o dată în fața Spaniei?

Ungaria pare desprinsă în câștigătoare a acestei grupe principale, având 4 puncte și un golaveraj de +14. Norvegia și România au câte 2 puncte, Norvegia având golaveraj +1, iar România 0. Spania, fără puncte, și golaveraj -15 este deja eliminată. Din păcate pentru tricolore, chiar dacă s-au impus în fața Spaniei, succesul la cinci goluri diferență (și nu la șase sau la mai multe) poate să nu ne ajute cu aproape nimic. Asta pentru că, dacă România se impunea la măcar șase goluri diferență, egala Norvegia la golaveraj, iar prin prisma numărului de goluri marcate mai mare o depășea în clasament. Mâine, România va avea de disputat un meci foarte dificil contra Ungariei, în care selecționata țării gazdă pornește cu prima șansă la obținerea victoriei. Chiar și în cazul unui succes al româncelor, acesta trebuie să fie la o diferență mare de goluri pentru a anihila eventualul golaveraj important pe care Norvegia l-ar lua în eventualitatea unui succes la multe goluri în fața Spaniei (ibericele fiind oricum eliminate din competiție).
Situația acestei grupe este destul de complicată, cel puțin pentru România, în tentativa de a obține calificarea între cele mai bune patru reprezentative Under 19 ale Europei. Totul se va decide în meciul dintre România și Ungaria, programat miercuri, 17 iulie, cu începere de la ora 19.30. În acest joc, România are doar varianta victoriei pentru a mai putea spera la calificare. În celălalt joc al Grupei a II-a principală, Norvegia va întâlni Spania, partida fiind programată cu începere de la ora 21.30.

Etichete: , , , ,

Poți comenta aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Handbal