„Trebuie răsplătit efortul parlamentarilor care muncesc, dar nu și celor care ascut creioane”


• este de părere șeful pensionarilor vâlceni, Grigore Răban, referindu-se la parlamentarii care și-au asigurat pensionarea
Ce părere are un fost parlamentar, un om care a prins un mandat în Parlament, despre „grija” aleșilor noștri în ceea ce privește pensionarea lor? Ne referim la președintele CAR Pensionari Râmnicu Vâlcea, Grigore Răban, și la parlamentarii care au votat pentru asigurarea pensiilor suplimentare sau, mai clar, asigurarea în bune condiții a bătrâneților. „E mai greu să răspund după așa o lungă perioadă de timp, de când am fost în Parlament. E greu să treci de la 3 senatori de Vâlcea și șase deputați la 4 și 8 câți sunt acum. Cu asta nu sunt de acord. Nu pot să neg însă că trebuie răsplătit efortul parlamentarilor care muncesc, dar nu și al celor care ascut creioane sau dorm în plen. Cert este că situația trebuie analizată mai mult, trebuie mai bine gândită”, a mai precizat șeful pensionarilor vâlceni.

„Trei deputați au fost încadrați la «proști», iar eu eram unul dintre ei”

Despre corupție și corupți, fostul deputat a avut câteva cuvinte: „Trei deputați erau încadrați la «proști», la acea vreme: eu, unul din Tulcea și altul din Baia Mare. Nu aveam mașini, vile…În plus, orice justificare atrage o condamnare de la sine. Diferența este că nu ar trebui să vorbim de corupție: corupția este în toată lumea; corupții în țara noastră”.