Transport agabaritic pe DN7


• poliţiştii rutieri recomandă şoferilor să ocolească, la noapte, Valea Oltului
 

DN7 / E 81 este una dintre cele mai tranzitate artere de circulație din România, un procent semnificativ din autovehiculele care circulă pe această arteră fiind reprezentat de traficul greu (autovehicule cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone), în contextul  în care acest drum face parte din culoarul IV Paneuropean.

Astă – seară, la orele 23.00, un transport agabaritic va pleca din Bucureşti pe traseul A1 – Piteşti – Rm. Vâlcea – Sibiu, având destinaţie finală oraşul Oţelu Roşu din judeţul Caraş Severin. Acesta va avea următoarele dimensiuni: lungime 21 metri, lăţime 8,20 m, înălţime 4,5 metri şi greutate de 85 tone, transportând două piese de mari dimensiuni. Pe raza judeţului Vâlcea, în vederea prevenirii evenimentelor rutiere nedorite şi a fluidizării traficului, acest transport va fi însoţit de echipaje de poliţie rutieră. „Având în vedere dimensiunile transportului, pe unele porţiuni de drum, în funcţie de lăţimea părţii carosabile, traficul va fi restricţionat, în special pe sectorul de drum Valea Oltului. Astfel, pe scurte segmente de drum, până va trece transportul agabaritic, autovehiculele vor fi restricţionate, urmând ca după retragerea acestuia în anumite spaţii de parcare, traficul să fie reluat şi fluidizat”, declară Florian Ioniţă, şeful SPR Vâlcea.

Poliţiştii rutieri recomandă celor care intenţionează să circule pe această arteră, în intervalul 26 – 27 iunie, să îşi rezerve o perioadă suplimentară de timp sau, în măsura posibilităţilor, să aleagă o rută ocolitoare.