Tomșaniul a primit, la final de săptămână, Sute de colindători din toată țara, la cel mai mare concurs din Vâlcea


• conform tradiției, cel mai mare eveniment dedicat Crăciunului se ține în „curtea” edilului Pearcu
În acest final de săptămână, sala de festivităţi a Căminului Cultural Foleștii de Sus, Tomşani, a găzduit cea de-a VIII-a ediţie a Concursului interjudeţean „Marea Taină a Naşterii Domnului”. Evenimentul, aflat sub patronajul Arhiepiscopiei Râmnicului şi a Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea, a fost organizat de către Primăria Tomşani, Consiliul Local, Şcoala Gimnazială Tomșani şi Parohia Foleştii de Sus și a reușit să aducă laolaltă un număr record de participanți din toate colțurile României.
Începutul concursului a fost marcat de slujba de Te Deum, săvârșită de Părintele Consilier Cristian Bănuță, pă­rin­tele Protoiereu Mihai Cârțan, părintele paroh Vasile-Emanoil Găman și părintele Vasile Chima de la Parohia Brezoi II, îndrumătorul corului de la Brezoi. A urmat prezentarea cărții „Măști”, a autorului Alexandru Enache și tot atunci a fost prezentată expoziția de materiale confec­ționate de ele­vii Școlii Gimnaziale Tomșani, puse spre vânzare pentru a strânge fonduri nece­sare continuării pro­iectului filantropic „Dăruind învățăm să iubim”, pentru ajuto­rarea celor aflați în suferință.
Concursul, orga­nizat de profesorul Tudor Bogdan, s-a desfăşurat pe trei secțiuni: creaţie lite­rară, creație plastică, scenete şi inter­pre­tare corală. La pri­mele două secțiuni au participat cu şcoli, 173 de cadre didac­tice și 449 de elevi din judeţele Vâlcea, Arad, Hunedoara, Bihor, Botoșani, Su­cea­va, Bacău, Călă­rași, Brașov, Sibiu, Satu-Mare, Mureș, Tulcea şi Maramureş.
La secţiunea a III-a au performat 21 de grupuri de copii şi tineri de la 13 școli: 11 școli din județul Vâlcea, 2 din județul Argeș și Corul „Aghiofilia” al Parohiei Foleștii de Sus.