Tinerii care AU FURAT BUNURI DE SUTE DE MII DE LEI din două comune din Vâlcea au ajuns după gratii!


În după-amiaza de marți, 23 noiembrie 2021, reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea ne-au transmis informații referitoare la desfășurarea a trei percheziții domiciliare, care au avut loc la locuințele unor tineri, cercetați pentru furt calificat.
Acestei trei percheziții au fost efectuate de către polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, ai Secției 3 Rurală Sutești, ai Serviciului Criminalistic, precum și de la Serviciul de Operațiuni Speciale și Unitatea Teritorială de Analiză a Informațiilor, sprijiniți de luptători S.A.S. din cadrul I.P.J. Vâlcea și efective din cadrul I.J.J. Vâlcea, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea.
Astfel, la data de 22 noiembrie 2021, polițiștii au descins în comuna Amărăști și municipiul Râmnicu Vâlcea, la locuințele unor tineri bănuiți de comiterea de infracțiuni de furt calificat, în datele de 25 august 2021 și 12 noiembrie 2021, fiind ulterior puse în aplicare două mandate de aducere.

Prejudiciul creat este estimat la 300.000 de lei!

„În fapt, tinerii ar fi pătruns fără drept în locuințele unor persoane fizice din comuna Amărăști, respectiv comuna Dănicei, și ar fi sustras bani, bijuterii, ceasuri și laptopuri, valoarea prejudiciului fiind de aproximativ 300.000 de lei. În urma investigațiilor efectuate de polițiști, tinerii au fost identificați și reținuți pentru 24 de ore, fiind prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea, cu propuneri procedurale”, ne-au anunțat reprezentanții IPJ Vâlcea.

Tinerii au fost arestați pentru 30 de zile

„În urma probatoriului administrat, instanța de judecată a admis propunerea, formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea, de arestare preventivă a acestora pe o perioadă de 30 de zile. Ei au fost introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea. Cercetările continuă, sub coordonarea și supravegherea procurorului de caz, în vederea stabilirii întregii activități infracționale”, ne-au mai anunțat polițiștii vâlceni.
Sursă foto: Arhivă
Material realizat cu sprijinul IPJ Vâlcea