Test de stres pentru jucătoarele de la HC Municipal


• elevele lui Dumitru Muşi evoluează astăzi pe terenul campioanelor de la HCM Baia Mare

Aşa după cum vă anunţam în numărul de luni al publicaţiei noastre, HC Municipal Râmnicu Vâlcea a cedat duminică, pe teren propriu, în faţa Coronei Braşov, scor 24-27. Acum, handbalistele antrenate de tehnicienii Dumitru Muşi şi Maria Duca se pregătesc pentru unul dintre cele mai dificile meciuri din întreg sezonul, deplasarea în fieful campioa­nei HCM Baia Mare. Confruntarea dintre „multinaţionala” antrenată de slovenul Tonje Tiselj şi gruparea de la poalele Capelei se va disputa cu prilejul etapei a XXI-a din cadrul Ligii Naţionale de handbal feminin. Partida este prima programată din această rundă, oficialii de la HCM Baia Mare solicitând Federaţiei ca meciul să se dispute în avans pentru ca echipa lor să poată evolua la finalul săptămânii în grupele Ligii Campionilor.
Desigur, trebuie să amintim faptul că partida programată în această seară, cu începere de la ora 17.00, are o favorită clară. HCM Baia Mare porneşte de departe cu prima şansă la obţinerea victoriei, deşi suntem convinşi că municipalele vor da totul pe teren pentru a produce o mare surpriză a campionatului. Cele două formaţii care urmează să se dueleze în această seară au nevoie de cele trei puncte puse în joc însă din motive total diferite. Gazdele de la Baia Mare doresc un succes pentru a-şi consolida primul loc în clasament, în timp ce echipa noastră are nevoie de punct sau puncte pentru a forţa accesul în play-off-ul Ligii Naţionale. În altă ordine de idei, iubitorii handbalului vâlcean nu vor mai avea ocazia de a-şi vedea favoritele la lucru prin intermediul micilor ecrane, nici un post de televiziune nefiind interesat de transmiterea acestui meci.

HC Municipal a rămas
în apropierea „zonei” de play-off după ce Ploieşti a pierdut la Zalău

Implicate în lupta pentru calificarea în play-off, HC Zalău şi CSM Ploieşti s-au întâlnit luni în derby-ul mijlocului de clasament. Calculele erau simple pentru ambele echipe, fiecare având nevoie de victorie ca de aer, presiunea fiind mai mare pe gruparea ploieşteană, cea care, în cazul unui eventual eşec, îşi complica existenţa. În toată această ecuaţie, la cotitură se afla şi HCM Râmnicu Vâlcea, care avea nevoie de un succes al echipei pregătite de Gheorghe Tadici pentru ca CSM Ploieşti să nu se îndepărteze prea mult în clasament. Iar ardelencele şi-au demonstrat pe teren valoarea superioară în faţa ploieştencelor, HC Zalău impunându-se la capătul unui meci spectaculos, scor final 22-20. Rezultatul ajută în primul rând echipa gazdă, care şi-a securizat astfel în mare măsură poziţia de play-off, însă oferă încredere şi handbalistelor de la HCM Râmnicu Vâlcea, echipa noastră rămânând „în coasta” ploieştencelor. În acest moment, cu şase etape rămase de disputat din sezonul regulat al Ligii Naţionale, lupta pentru ultimul loc care asigură prezenţa în play-off pare să se ducă între trei echipe. Este vorba despre CSM Ploieşti (24 puncte), HCM Râmnicu Vâlcea (23 puncte) şi Cetate Deva (18 puncte).

Programul etapei a XXI-a

Astăzi, 25 februarie
HCM Baia Mare – HCM Rm. Vâlcea
Vineri, 27 februarie
Corona Braşov – CSM Bucureşti
Sâmbătă, 28 februarie
SCM Craiova – Universitatea Cluj
HCM Roman – Mureşul Tg. Mureş
Duminică, 1 martie
CSM Ploieşti – Unirea Slobozia
Neptun Constanţa – HC Brăila
Cetate Deva – HC Zalău
Clasamentul Ligii Naționale: HCM Baia Mare 57p, CSM București 53p, Corona Brașov 48p, SCM Craiova 39p, HCM Roman 35p, HCM Dunărea Brăila 33p, HC Zalău 31p, CSM Ploiești 24p, HCM Râmnicu Vâlcea 23p, Cetate Deva 18p, Unirea Slobozia 18p, Universitatea Alexandrion Cluj 17p, Universitatea Neptun Constanța 16p și Mureșul Târgu Mureș 0p.
*primele opt echipe se califică în play-off