Miercuri, în Liga Florilor: test de stres pentru campioane


SCM Râmnicu Vâlcea și Minaur Baia Mare se vor întâlni, miercuri, 13 noiembrie, într-unul dintre cele mai interesante jocuri ale etapei a unsprezecea din Liga Florilor de handbal feminin. Partida este programată cu începere de la ora 18.00, în Sala Sporturilor „Traian” și va aduce față în față două dintre cele mai bune echipe din campionatul intern, cu evoluții foarte bune în prima parte a acestui sezon. Campioana SCM Râmnicu Vâlcea și-a respectat blazonul și a ocupat «fotoliul» de lider al întrecerii feminine românești de elită încă de la începutul sezonului. Înaintea acestui meci, echipa pregătită de antrenorul Florentin Pera se află pe primul loc în clasamentul Ligii Florilor, cu 24 de puncte după nouă meciuri disputate (opt victorii și o înfrângere). De partea cealaltă, Minaur Baia Mare s-a dovedit un adversar incomod pentru cele mai multe dintre formațiile pe care le-a întâlnit până acum. Gruparea din Baia Mare ocupă poziția a patra în clasament, înaintea meciului de la Vâlcea, având 20 de puncte acumulate din zece meciuri jucate (șase victorii, două remize și două înfrângeri).
Pentru SCM Râmnicu Vâlcea acest joc dificil vine într-o conjunctură relativ nefavorabilă, într-o perioadă în care echipa noastră a avut de susținut foarte multe partide dificile, mai ales în grupele Ligii Campionilor. Așa se explică și rezultatele mai slabe pe care echipa noastră le-a înregistrat în ultimele trei săptămâni. Ne referim aici la înfrângerile consecutive suferite în dubla contra campioanei Muntenegrului, Buducnost Podgorica, dar și recent, în deplasarea de la SG Bietigheim, campioana Germaniei. Pe lângă aceste eșecuri din Liga Campionilor, săptămâna trecută, SCM Râmnicu Vâlcea a suferit și primul eșec în campionatul intern, în deplasarea de la Gloria Bistrița. Astfel, partida de miercuri dintre SCM Râmnicu Vâlcea și Minaur Baia Mare va reprezenta un adevărat test de stres pentru elevele lui Florentin Pera. La numai câteva zile după meciul de la Bietigheim, ele vor fi nevoite să joace la capacitate maximă contra băimărencelor de la Minaur, handbaliste care în mod cert vor veni la Vâlcea cu gândul de a produce surpriza și de a se impune în fieful liderului. În plus, partida de miercuri se va disputa la numai câteva zile înaintea celei de sâmbătă, din Liga Campionilor, în care SCM Râmnicu Vâlcea va primi vizita puternicei grupări franceze Brest Handball.

Ultimele partide din 2019

Din fericire însă, jocurile de săptămâna aceasta, cu Minaur Baia Mare și Brest Handball, sunt ultimele oficiale pe care SCM Râmnicu Vâlcea le va susține în 2019. Sperăm să se încheie cu bine această perioadă extrem de aglomerată și campioana României să își păstreze «fotoliul» de lider în campionatul intern, dar și să se califice în faza grupelor principale din Liga Campionilor, poate chiar cu punct sau puncte în eventualitatea unui rezultat pozitiv în partida de sâmbătă cu Brest.
Cum spuneam mai sus, SCM Râmnicu Vâlcea (24 de puncte) conduce în clasamentul Ligii Florilor, având cu un punct mai mult decât Corona Brașov (chiar dacă echipa noastră are și un meci mai puțin disputat față de gruparea brașoveană). Revelația acestui sezon din Liga Florilor, Gloria Buzău (21 de puncte) se află pe locul al treilea, în timp ce Minaur Baia Mare ocupă poziția a patra (20 de puncte). În ceea ce o privește pe principala rivală a Vâlcii pentru câștigarea unui nou titlu de campioană, trebuie amintit că CSM București se află doar pe locul cinci în clasament (19 puncte).

Liga Florilor: programul etapei a XI-a

Miercuri, 13 noiembrie, ora 11.00
CSM Slatina – HC Zalău
Miercuri, 13 noiembrie, ora 18.00
SCM Râmnicu Vâlcea – Minaur Baia Mare
HC Dunărea Brăila – Gloria Buzău
AHCM Slobozia – Corona Brașov
Miercuri, 13 noiembrie, ora 18.30
CSM București – SCM Craiova
Duminică, 17 noiembrie, ora 11.00
CSU Cluj-Napoca – Rapid București
Duminică, 29 decembrie
Măgura Cisnădie – Gloria Bistrița