Du-te la...

Final Four Cupa României 2019

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

21 aprilie 2019

Termen pentru banii PNDR


Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Direcția Generală Dezvoltare Rurală – Autoritatea de Management a Programului Național de Dezvoltare Rurală, va deschide, zilele următoare, o nouă sesiune de primire de proiecte prin Programul Național de Dezvoltare Rurală pentru sub-măsura 4.3 – „Investiții pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole şi silvice – componenta infrastructura de irigații”.
Astfel, în cadrul sesiunii ce urmează a se deschide, aferentă sub-măsurii 4.3 – Investiții pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole şi silvice – componenta infrastructura de irigații, suma disponibilă pentru selecția proiectelor va fi de 200.000.000 euro, depunerea urmând a se face la nivel național.
Alocarea publică a sub-măsurii este de 441 mil. euro, până în prezent fiind lansate două sesiuni de depunere proiecte la nivel național cu o alocare de 368 mil. euro și una la nivelul zonei ITI Delta Dunării cu o alocare de 7 mil. euro.
În cadrul sesiunilor deja lansate, au fost de puse un număr de 233 proiecte, fiind selectate un număr de 199 proiecte în valoare de 195,8 mil. euro și contractate un număr de 192 proiecte în valoare de 187,2 mil. euro.
Beneficiarii eligibili în cadrul sesiunii vor fi organizații/federații ale utilizatorilor de apă înființate în conformitate cu legislația în vigoare, constituite din proprietari/utilizatori de terenuri agricole.
Vor fi finanțate proiectele a căror valoare maximă eligibilă este de 1.000.000 Euro/proiect și care vizează modernizarea infrastructurii secundare de irigații, respectiv modernizarea sistemelor de irigații aferente stațiilor de punere sub presiune, inclusiv a clădirilor aferente acestora, precum și racordarea la utilități, sistemele de contorizare a apei, inclusiv construcția/modernizarea bazinelor de colectare și stocare a apei de irigat.
De asemenea, va putea fi finanțată achiziția de echipamente de irigat pentru OUAI-uri/FOUAI-uri, în limita unui procent de maximum 30% din valoarea totală eligibilă a proiectului.
Informații oferite de Alina Păunoiu (foto), director OJFIR Vâlcea.

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Actualitate

%d blogeri au apreciat: