Teatrul Anton Pann, din nou în Ucraina


teatruÎn parteneriat cu Institutul Cultural Român, Teatrul Anton Pann din Rm. Vâlcea organizează, în perioada 23 martie-01 aprilie, un turneu în regiunea Odesa, din Ucraina. Cu acest prilej, trupa de păpuşari a Teatrului Anton Pann va prezenta copiilor din regiunea Odesa opt spectacole cu piesele: „Punguţa cu doi Bani” după Ion Creangă (scenografie şi păpuşi: Mirela Tofan, scenariu şi regia Ioan Brancu) şi „Hansel şi Gretel” după Fraţii Grimm, (scenariu şi regia Diana Roman, scenografia Viorica Stamate).

Turneul va cuprinde pe lângă cele două reprezentaţii ale păpuşarilor vâlceni şi un spectacol al Ansamblului Folcloric „Dor Basarabean” din Erdek-Burnu (Utkonosovka).

Vă reamintim, că în urmă cu doi ani, în perioada 8-16 mai 2010, alături de Ansamblul Folcloric „Dor Basarabean”, trupa de păpuşari a Teatrului Anton Pann a prezentat copiilor din şase localităţi ale regiunii Odesa, alte două piese: Punguţa cu doi bani de Ion Creangă şi Ciuboţelele Ogarului, după un text de Călin Gruia.

La vizionarea acestor spectacole bucuria copiilor şi a publicului a fost imensă, aprecierea prestaţiei păpuşarilor de la Anton Pann fiind consemnată în presă, la vremea respectivă, în zeci de articole. Pentru talentul şi bunele relaţii pe care le-au stabilit, actorii păpuşari de la Anton Pann sunt invitaţi din nou în Ucraina, în perioada 23 martie-01 aprilie. Le dorim mult, mult succes!