Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

24 septembrie 2021

Târgul de Turism al României a ajuns la a XXV-a ediţie


• evenimentul care debutează azi la Romexpo înregistrează un grad de internaţionalizare de aproape 50%
Romexpo organizează în peri­oada 31 martie – 03 aprilie 2011, în cadrul Pavilionului Central din Com­plexul Expoziţional Romexpo, cea de-a XXV–a ediţie a Târgului de Turism al României. Potrivit Camerei de Comerț și Industrie Vâlcea, TTR din primăvara 2011 reuneşte un număr de peste 150 de firme din 21 de ţări, pe o suprafaţă de peste 5000 mp, cu un grad de internaţionalizare de aproape 50%. Vor fi prezentate destinaţiile pentru vacanţa de vară, de către autorităţile pentru promovarea turismului din Bulgaria, Grecia, Turcia, Ungaria, agenţii de turism, hoteluri şi pensiuni. De asemenea, vor fi organizate stan­duri de promovare turistică de către ambasade acreditate la Bucureşti: Cehia, Croaţia, Bulgaria, Cipru, Chile, Emiratele Arabe Unite, Italia, Iran, Macedonia, Mexic, Peru, Serbia, Slo­vacia, Slovenia. Ofertele prezentate la târg vor beneficia de reduceri de până la 20%. „Vernisajul expoziţiei are loc în această dimineață în pavilionul A, după deschiderea oficială a TTR pri­mă­vară 2011. În premieră pentru rentea-bogdanTâr­gul de Turism al României, publicul se va putea bucura de un Parc de Aventură organizat împreună cu Asociaţia Turistică Ghizii României. O aventură în inima Bucureştiului condi­mentată cu o tiroliană, Omul Păianjen, podul indian şi un panou de alpinism. În aceeaşi perioadă va avea loc Antique Market – Târg de obiecte de artă şi antichităţi – a cărui prima ediţie va fi organizată în Complexul Expozi­ţional ROMEXPO. Pentru aceasta, Antique Market îşi propune să găz­du­iască, pentru expunere, evaluare şi vân­zare piese de mobilier şi deco­ra­ţiuni interioare, artă plastică, obiecte personale şi de colecţie, argintărie şi porţelanuri, bijuterii vechi, jucării, vehicule de epocă şi multe altele. Program de vizitare: 31 martie – 02 aprilie, orele 10.00 – 19.00; 03 aprilie – orele 10.00-17.00”, explică Bogdan Rentea, CCI Vâlcea.

Proiectul CCI Vâlcea, în deplasare

Pro Rural ajunge în târgul lui Tudor Vladimirescu

Oameni de afaceri, actuali sau viitori întreprinzători din mediul rural, instituții și organizații ce pot contribui la dezvoltarea sustenabilă a mediului rural din regiunea Sud Vest Oltenia, persoane din mediul rural care doresc să participe în mod gratuit la un program integrat de informare- con­si­liere-formare și consultanță în antre­pre­noriat și activități non-agricole, sunt așteptați să participe la  Con­fe­rința județeană Gorj în cadrul proiec­tului “PRO RURAL–Sistem integrat de dezvoltare a resurselor umane pentru sustenabilitatea mediului rural”. Ma­ni­festarea este organizată în această dimineață, între orele 11.30–13.30, la sediul Camerei de Comerț si Industrie Gorj. „Conferința se adresează institu­țiilor și organizațiilor ce pot contribui la dezvoltarea sustenabilă a mediului rural din județul Gorj: autorități locale, servicii deconcentrate, primării, bănci, întreprinzători din mediul rural, centre de formare profesională, universități, angajatori. Participanții vor cunoaște detalii despre activitățile proiectului și vor avea ocazia să se înscrie la aces­tea în mod gratuit. De asemenea, experții invitați vor vorbi despre opor­tunitățile de finanțare active în acest moment pentru mediul rural. Con­ferința județeana este parte integrantă a proiectului “PRO RURAL – Sistem integrat de dezvoltare a re­sur­selor umane pentru sustena­bilitatea mediu­lui rural”, implementat de Fundația Centrul de Pregătire Profesională Vâlcea (www.cppvl.ro), în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Arad (www.ccia-arad.ro) și Fundația “An­treprenoriat Social” Vâl­cea. Proiectul este cofinanțat din Fon­dul Social European prin Progra­mul Operațional Sectorial Dezvoltarea Re­surselor Uma­ne 2007-2013, Inves­teș­te în oameni!”. Proiectul se adre­sea­ză be­ne­ficiarilor din județele Re­giu­nilor de dezvoltare Vest și Sud-Vest”, ne-a declarat Lorena Mate­escu, CCI Vâlcea.

La NOEXPO,

Program de instruire pentru organizatori de târguri și expoziții

Demararea cursului de organi­za­tori de târguri și expoziții are loc începând cu  luna aprilie 2011. Durata desfășurării cursului este de 7 luni din care 3 luni pregătire teoretică și 4 luni practică. Numărul orelor de teorie este de 360, numărul orelor de prac­tică este de 720. Totul este programat să se desfășoare în incinta NORDOLTENIA EXPO sau la sediul întreprinderii, pentru persoane anga­jate, dacă acestea au amenajate spa­ții de promovare a produselor proprii. Numărul de cursanți pe serie este de 20 persoane. Cursul se va finaliza cu un examen teoretic și o proba prac­tică. Certificatul de absolvire este acor­dat de Ministerul Muncii Familiei și Egalității de Șanse și este recu­noscut și în Uniunea Europeană. Programul cursurilor teoretice este zilnic de luni până vineri câte 4 ore,  începând de la ora 16.00, iar sâmbăta 8 ore începând de la ora 8.00, la sediul CCI Vâlcea, Strada Regina Maria nr. 7. Cursurile de Inspector de spe­cialitate protecția muncii și Ins­pector resurse umane se relansează începând cu luna martie 2011.

Poți comenta aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Uncategorized