Sursa de apă proprie este prioritatea edilului Gheorghe Dumbravă


Edilul şef al comunei Stoeneşti, Gheorghe Dumbravă, vrea să aibă sursa proprie de apă. Acesta este unul din cele mai importate proiecte pe care vrea să le realizeze în acest an. Pentru asta, primarul Gheorghe Dumbravă a cerut sprijin la autorităţile judeţene.

„O problemă importantă pe care aş vrea s-o rezolv este sursa proprie de apă pentru localitatea Stoeneşti. Pentru a realiza acest proiect, o să merg, din nou, la preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Cîlea, să mă sprijine în acest demers. Primarul de la Bărbăteşti este un om de toată isprava, ne-a lăsat să ne racordăm la sursa lor de apă, dar este important să avem sursa noastră de apă şi am argumentat acest deziderat autorităţilor judeţene cu care am discutat pentru a ne sprijini. Spre exemplu, anul trecut am avut patru incendii, maşinile de pompieri vin, încarcă apă şi pleacă, dar eu nu pot justifica această pierdere. La intrarea în Stoeneşti, am un apometru de la Primăria Bărbăteşti, care înregistrează totul. Eu de unde să plătesc? Cum să plătesc din bugetul local o apă care nu o pot justifica. Dacă am avea sursa noastră de apă, un lucru bun ar fi că am putea încasa banii, pe care i-am putea folosi în extinderea reţelei în toată comuna. În momentul de faţă, am ajuns să încasăm 40-50 de milioane pe lună, numai din sistemul introdus până acum. În scurt timp, imediat cum timpul ne permite, vom începe extinderea reţelelor de apă cu încă 20 kilometri”, a declarat primarul Gheorghe Dumbravă.

Întrebat dacă a depistat o sursă de apă pe raza comunei, edilul-şef a spus: „Am găsit o sursă de apă pe raza comunei, am făcut şi studiu de fezabilitate, numai că ne lipseşte finanţarea, dacă am fi sprijiniţi am putea-o realiza. Este o problemă foarte importantă pentru această comună, o să insist să primesc sprijin şi, cred, că preşedintele Ion Cîlea ne va sprijini aşa cum a făcut şi la alte proiecte. Eu nu m-am dus pentru orice lucru mărunt să cer sprijin, dar acesta consider că este unul foarte important pentru locuitorii comunei Stoeneşti”.