Succes pentru tricolore în primul meci la Europeanul U19


Joi după-amiaza, România a disputat primul meci la Campionatul European de handbal feminin destinat categoriei de vârstă Under 19 organizat la Gyor în Ungaria. Selecționata tricoloră a avut un meci neașteptat de dificil contra Portugaliei, meciul contând pentru prima etapă a Grupei D. Lusitanele au început mai bine meciul și, preț de 20-25 de minute pe parcursul primei reprize, s-au aflat la conducere. Chiar dacă handbalistele din Portugalia au avut momente foarte bune de joc pe parcursul primei reprize, româncele pregătite de selecționerul Dragoș Dobrescu au reușit să se mențină foarte aproape de adversare, la cel mult două-trei goluri în urma acestora. Finalul primului act a fost un adevărat tur de forță pentru echipa noastră. Tricolorele au fost foarte incisive în ofensivă și mult mai precise pe faza de apărare, reușind să egaleze și chiar să depășească in-extremis formația portugheză. La pauză, scorul a fost favorabil formației noastre, 14-13.

Meci încins și în repriza secundă

După revenirea de la vestiare, partida a păstrat același ritm echilibrat, doar că româncele au fost cele care s-au aflat la conducerea «ostilităților». Ambele echipe au demonstrat pe teren că au intrat să joace doar la victorie, partida fiind una plăcută celor care au urmărit jocul doar pentru spectacolul sportiv. Româncele puteau să «închidă» jocul în preajma minutului 50, dar portughezele s-au «încăpățânat» să rămână în cărți până aproape de ultimul gong. Tricolorele se puteau desprinde chiar și la cinci goluri diferență pe final, însă portughezele au prelungit suspansul până în ultimul minut. Partida s-a încheiat cu victoria meritată a fetelor noastre, scor 28-26.
În context este de amintit și faptul că la acest turneu final de campionat european, echipa de handbal SCM Râmnicu Vâlcea are trei reprezentante. Este vorba despre portărița Diana Ciucă, extrema stânga Roberta Stamin și antrenoarea cu portarii Ildiko Kerekeș-Barbu, care este și antrenoarea portărițelor din echipa națională Under 19 a României.

Astăzi întâlnim Suedia

În etapa a doua a Grupei D, România va întâlni Suedia. Meciul se va disputa astăzi, 12 iulie, cu începere de la ora 17.30. Partida se anunță una foarte echilibrată, cu trupa nordică în mare foame de puncte. Asta pentru că, tot joi, în celălalt meci din prima etapă a Grupei D, Norvegia a «distrus» Suedia, scor 33-16. În cazul în care România va reuși să se impună în fața Suediei, trupa pregătită de antrenorul Dragoș Dobrescu își va asigura deja calificarea în grupele principale ale Campionatului European, chiar înaintea duelului extrem de dificil pe care fetele noastre îl vor avea duminică, împotriva Norvegiei (meciul va începe de la ora 15.30).