Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

20 octombrie 2020

Stație de depozitat gunoaie chiar în mijlocul satului Bogdănești


• semnătura și ștampila primarului pe acte, dar cică: „Nu-mi mai aduc aminte” • vineri, se va decide dacă se face sau nu stație de deșeuri • Alin Voicescu, director APM Vâlcea: „Sunt împotriva înființării. Există părți ale legii ce nu au fost respectate”

Scandal în comuna Bujoreni. Zeci de locuitori s-au revoltat și au semnat petiții împotriva deciziei de înființare a unei stații de depozitat gunoiul menajer în mijlocul satului Bogdănești. Revolta oamenilor este întemeiată în condițiile în care sunt case de jur împrejurul stației, iar la 50 m se află și o grădiniță. Ce mai!!!??? Gunoaie chiar în mijlocul satului. Locuitorii susțin că primarul comunei Bujoreni și-a dat acordul pentru înființarea stației, aici urmând a fi depozitate gunoaie menajere, nu cartoane sau alte hârtii…Gunoaie menajere!!!!voicescu alin

Contactat, șeful Agenției Județene pentru Protecția Mediului Vâlcea, Alin Voicescu, susține că se va dezbate problema în mai multe ședințe, ultima și cea definitivă urmând a avea loc vineri, 6 noiembrie: „Ideea e că edilul Roșu a venit la Mediu și a precizat că nu și-a dat acordul privind înființarea stației. I-am arătat dosarul: era ștampila primăriei Bujoreni și semnătura sa. Cică nu-și mai aduce aminte…În fine, la rândul lor, reprezentanții firmei cu stația de depozitare deșeuri au venit cu argumente. Având în vedere antecedentele gropii de la Măldărești, prin ordin de prefect, s-a ținut ședință, invitați fiind toți reprezentații cu implicare în acest caz. Mă refer la Garda de Mediu, Sistemul de Gospodărire a Apelor, DSP, ISU…Subiectul a fost tratat superficial. Cei de la DSP, spre exemplu, n-au venit, dar nici nu și-au transmis un punct de vedere. Vineri, la ora 10.00, va avea loc o nouă ședință, ultima, și, în funcție de punctele de vedere, pe care le-am cerut urgent, se va decide ce și cum. Agenția pentru Protecția Mediului Vâlcea este clar împotriva acestei stații. Unele părți ale legii nu au fost respectate”.

Joi, reprezentanții instituțiilor cu factor de decizie mai au o întrunire pentru o nouă dezbatere a problemei, iar vineri se va ști cert ce și cum. Noi sperăm ca autoritățile locale și ceilalți factori implicați să nu-și mai facă de cap când vine vorba de condițiile de trai ale unor cetățeni. Sperăm, totodată, ca și directorii celorlalte instituții cu factor de decizie să fie de acord cu directorul Voicescu, să respecte legea, respectând, în acest fel, și cetățenii din Bujoreni.

Etichete: , ,

Poți comenta aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Actualitate