Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

24 septembrie 2020

Slujbă de revenire la Ortodoxie în Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu Vâlcea


Din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, un sobor de preoți consilieri eparhiali și slujitori de la Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Ierarh Nicolae” din municipiul Râmnicu-Vâlcea a săvârșit slujba reprimirii la Ortodoxie, în rândul mirenilor, a fostului preot greco-catolic Marian Stoicănescu.
Soborul de slujitori a fost condus de pr. Nicolae Moga, consilier administrativ-bisericesc eparhial. La slujbă au participat preoții parohi de la parohiile din municipiul Râmnicu-Vâlcea.
Potrivit rânduielii liturgice, cel care s-a lepădat de Ortodoxie și, ulterior, dorește reîntoarcerea la dreapta credință, având arhiereasca binecuvântare a Chiriarhului locului, se mărturisește duhovnicului, după care, se va săvârși slujba de reprimire la Ortodoxie. În cadrul acestei rânduieli liturgice, se rostesc de către preot rugăciuni de reprimire în sânul Bisericii, apoi penitentul face mărturisirea publică a Ortodoxiei, lepădându-se de credința și învățăturile greșite la care a fost părtaș până atunci. La finalul slujbei de reprimire la Ortodoxie, se săvârșește rânduiala ungerii cu Sfântul și Marele Mir.
• Sursă foto și text: arhiepiscopiaramnicului.ro

Poți comenta aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Comunicate