Șirineasa vs. Frâncești


• la pumni și picioare în față
Chiar în seara primei zile a sărbătorilor pascale, poliţiştii din comuna Şirineasa au fost sesizaţi cu privire la faptul că într-o unitate de alimentaţie publică are loc o altercaţie. La această încăierare generală au participat mai multe persoane din comunele Şirineasa şi Frânceşti. În timp ce echipajul de poliţie se deplasa la faţa locului, oamenii legii au fost sesizaţi că o parte a celor implicați se deplasează către spitalul judeţean din Râmnicu Vâlcea. Astfel, au fost oprite în trafic mai multe autovehicule, printre care și cel în cauză. În acesta au fost identificaţi doi bărbați, de 22 și 40 de ani, ambii din comuna Frâncești. Cei doi prezentau urme de sânge pe faţă şi aveau o atitudine recalcitrantă.
În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit faptul că trei bărbați au plecat din comuna Frâncești, printre care și cei doi identificați în autoturism. Aceștia, împreună cu un al patrulea, s-au deplasat către o unitate de alimentaţie publică, unde au fost implicaţi într-un conflict spontan cu un localnic din Șirineasa. Motivul invocat de cei patru a fost unul total pueril: cetățeanul din Șirineasa s-a uitat urât la ei!
Ulterior, în fața localului, între cei patru bărbați veniți din Frâncești și alții din Șirineasa a avut loc o altercație. Doi din grupul celor patru veniți din Frâncești s-au deplasat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Râmnicu Valcea, acolo unde le-au fost acordate îngrijiri medicale fără să fie însă internaţi.
Cu ocazia audierii persoanelor implicate, acestea şi-au recunosc vina şi au precizat că totul s-a produs pe fondul consumului de alcool. A fost înregistrat dosarul penal, urmând a se efectua cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de încăierare. De  asemenea, s-a luat măsura sancţionării contravenţionale a persoanelor implicate în altercaţie cu amendă în valoare de 500 lei pentru provocare şi participare la scandal.

Polițiștii oferă sfaturi pentru prevenirea înșelăciunilor
În vederea reducerii numărului actelor de înşelăciune, Inspectoratul de Poliție Judean Vâlcea recomandă:
– cumpărarea de produse petroliere de la vânzători autorizaţi. Înţelegem dorinţa de a economisi banii, dar aceasta se poate întoarce împotriva dumneavoastră şi veţi
avea o pagubă în loc de economii. Acest sfat se aplică şi pentru alte bunuri, precum bijuterii.
– în cazul în care locuiţi la casă, în special în mediul rural, nu primiţi persoane necunoscute în curte, cu atât mai puţin în casă. Aveţi grijă la persoanele care vă propun afaceri, precum vânzarea-cumpărarea de cazane, cumpărarea de fier vechi sau produse alimentare. Aceştia vor folosi diferite motive să intre în curte sau locuinţă pentru a observa unde vă ţineţi bunurile de valoare, iar ulterior să şi le însuşească pe nedrept.
– nu fiţi naivi, nu vă lăsaţi păcăliţi de propunerile de ghicit în palmă. Aceste persoane acţionează în grup, în timp ce o persoană vă „ghiceşte în palmă”, celelalte vă ghicesc în buzunare sau genţi bunurile de valoare sau banii şi fără ca dumneavoastră să observaţi, vi le sustrag. De asemenea, dacă aceste persoane vă
propun să vă folosească bijuteriile pentru a face „vrăji”, refuzaţi-le, o să rămâneţi fără bunuri. Metoda de a înşela în acest caz este aceea de a pune bijuteriile într-o hârtie, se rostesc cuvintele „magice”, vi se restituie o altă hârtie, fără bijuterii de această dată, cu menţiunea să o desfaceţi când ajungeţi acasă pentru că astfel nu se mai împlineşte vraja.
Material realizat cu sprijinul IPJ Vâlcea